RIZIČNI POKRETI: U kojim seks pozama se može "slomiti" penis?

Ako ste se ikada zapitali da li je moguće slomiti penis tokom seksa - odgovor je: da, moguće je. Postoji nekoliko poza u kojima su šanse za povredu još veće, na osnovu novog istraživanja.

Šta znači "slomiti" penis?

Postoje, nažalost, različiti načini na koje možete povrediti polni organ tokom seksa. Ako ste vi i partner posebno energični, mogli bi da "skliznete" i nasilno savijete penis ili povrediti kožicu.

Takođe, možete završiti sa ogrebotinama, opekotinama, tragovima ugriza, pa čak i alergijskim reakcijama od igračaka i sintetičkih ulja.

Kako znati da li imate prelom penisa?

Prelom penisa je napuknuće jedne ili obe membrane koje prekrivaju erektilno tkivo penisa. Uzrokuje ga brza udarna sila na penis u erekciji i obično se događa tokom seksa ili agresivne masturbacije.

Ako nakon seksa osetite bol, uvek je važno da posetite lekara.

U mnogim slučajevima, pacijenti zbog neprijatnosti mogu da zanemare i da ostave povrede neizlečene, ali to nije nikako preporučljivo.

Koje poze najverovatnije uzrokuju prelom penisa?

U sklopu nove studije pod nazivom "Odnos između polnog položaja i ozbiljnosti preloma penisa" lekari su otkrili koji su pokreti najrizičniji. A čini se da bi oni najmanje egzotični mogli najviše da štete...

Iznenađujuće, studija je otkrila da je "doggy style" najopasniji - sa 41 posto slučajeva preloma penisa koji se događaju zbog ovog položaja. Na drugom mestu je "misionarska poza", sa muškarcem na vrhu. U proseku je to uzrokovalo 25 posto preloma penisa. Odmah iza, na trećem mestu je "kaubojka", takođe poznata poza sa ženom na vrhu.

Istraživači su primetili da "doggy" i "misionarski stil" mogu da prourzokuju slične, ozbiljne prelome penisa, dok "lomovi" koje uzrokuju žene na vrhu nisu bili tako ozbiljni.

- Ne uočavamo razlike između težine preloma penisa između "dogija" i "muškarca na vrhu", ali "doggy" je imao veću ozbiljnost preloma u poređenju sa "kaubojkom" - rekli su istraživači.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još