Poreski obveznici isplaćuju Dejvida Getu

Kulturni centar Beograda (KCB), koji preko svog Bilet centra prodaje karte za koncerte, ukazao je na press konferenciji zakazanoj specijalno ovim povodom, na ogromnu štetu koju trpi zbog zakonske obaveze da refundira novac kupcima ulaznica za otkazani nastup Dejvida Gete na Kalemegdanu.

PROČITAJ I: Dejvid Geta u Beogradu

Nastup, zakazan za 5. jun, prvo je odložen pa otkazan nakon što se na generalnoj probi srušio krov bine, a KCB još od tada ne uspeva da od organizatora, firme “Gourmen Boutique”, naplati svoje troškove, nastale zato što je po Zakonu o zaštiti potrošača morao da obešteti kupce karata, rekla je direktorka KCB-a Mia David.

Direktora KCB-a je na press konferenciji rekla da je firma “Gourmen Boutique” u blokadi još od otkazivanja koncerta, da su s vlasnikom Vojislavom Nešićem “bez uspeha” vođeni razgovori o 2,37 miliona dinara koliko KCB od njega potražuje na ime refundacija za troškove i da će epilog verovatno uslediti sledeće sedmice – u formi tužbe.

Prema rečima Mie David, iznos štete koju trpi KCB “duplo je veći od prihoda KCB-a od decembra do danas”, a “posebno su pogođeni i svi poreski obveznici” zato što se radi o gradskoj instituciji kulture koja se najvećim delom finansira iz budžeta i svejedno mora da isplati sve što je dužna po Zakonu o zaštiti potrošača.

Davidova je rekla da je problem i u tome što je KCB-ov Bilet centar, nekadašnji Bilet servis, po ugovoru sa organizatorom svakodnevno uplaćivao pazar od prodatih ulaznica, što je trajalo sve do saznanja da je koncert odložen.

Više o temi: Dejvid Geta

Beta/N.D.