SPC poziva Tadića da sačuva Srbe na Kosovu

0

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) – Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) pozvao je u četvrtak predsednika Srbije Borisa Tadića da učini sve da spreči "nadolazeću tragediju" i sačuva srpski narod na Kosovu i Metohiji.

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) – Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) pozvao je u četvrtak predsednika Srbije Borisa Tadića da učini sve da spreči “nadolazeću tragediju” i sačuva srpski narod na Kosovu i Metohiji.

“Pozivamo vas i molimo da Vi kao predsednik, kao i Vlada Srbije, učinite sve što je moguće da se spreči nadolazeća tragedija i sačuvaju naš narod na njegovim vekovnim ognjištima i njegove svetinje na Kosovu i Metohiji, u čemu možete računati na saradnju SPC”, navodi se u pismu koje je Sinod sa vanredne sednice uputio Tadiću.

U pismu objavljenom na sajtu SPC (www.spc.rs) navodi se da je crkva svesna da se Srbija nalazi “u časovima od presudnog značaja za opstanak našeg naroda i Crkve na Kosovu i Metohiji, kao i da predstojeći dani u mnogome mogu da opredele njihovu budućnost”.

Sinod je izrazio uverenje da “u srpskom narodu ima snage i volje da se i sad, u poslednji čas, hrabro, mudro, odgovorno i na dostojanstven način suprotstavi nasilju koje mu preti”.

SPC je podsetila na reči patrijarha Gavrila izrečene uoči zbivanja marta 1941. godine: “Ponizimo se pred Bogom i uspravimo se pred ljudima”. “Ovakav stav će razumeti i naš narod, i njegovi prijatelji i neprijatelji”, piše u pismu koje je potpisao patrijarh Irinej.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.