Klompe za izvoz

NOVA VAROŠ, 22. april 2008. (FoNet) - Privatno preduzeće "Vumo" iz Ugrinovaca pokrenulo je proizvodnju u pogonima fabrike "Obuća – Zlatar" u Novoj Varoši, koju je pre devet meseci preko Agencije za privatizaciju ovo preduzeće kupilo za 13 miliona dinara.

Okosnicu novog proizvodnog programa novovaroške "Obuće" čini proizvodnja klompi po kojoj je Vumo prepoznatljiv na domaćem tržištu, ali i u zemljama jugoistočne Evrope.

"Trenutno je u proizvodnji klompi angažovano 80 radnika, a reč je o klompama koje će se plasirati na inostranom tržištu. Zavisno od potrebe, taj broj radnika će se povećavati. Naše su ambicije da ovde zaposlimo još stotinak radnika", kaže vlasnik firme Vujica Zarić.

"Vumo" je u oživljavanje proizvodnje u novovaroškoj "Obući" uložio 250.000 evra, uglavnom za modernizaciju proizvodnje, a u pogonima "Vuma" u Ugrinovcima, Kosjeriću, Beogradu i Lazarevcu, a od sada i u Novoj Varoši, proizvode se klompe poznatih svetskih firmi.

Oko ukupno 400 radnika sa sertifikatom Luna godišnje proizvodi 200.000 pari, a klompe se uz jugoistočnu Evropu i na tržište Evropske unije, pretežno u Italiju, Mađarsku i Austriju.

Pogledajte još