400 MILIONA DINARA LOKALNIM SAMOUPRAVAMA: Podsticaji Ministarstva za poboljšanje demografske slike Srbije

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Кisić izjavila je danas da je na ovogodišnjem konkursu lokalnim samoupravama opredeljeno 400 miliona dinara za realizaciju projekata koje imaju za cilj poboljšanje demografske slike Srbije.

- Cilj Ministarstva je da se rađa sve više dece širom Srbije, lokalne samouprave su najznačajniji partneri za ostvarenje tog cilja - rekla je Kisić, prenelo je njeno Ministarstvo.

Kisić je u Kragujevcu posetila danas predškolsku ustanovu "Đurđevdan" – jasle "Švrća" čija će kompletna stolarija biti zamenjena sredstvima koje je ta lokalna samouprava dobila na konkursu Ministarstva.

Кragujevac je jedan od 52 lokalne samouprave koje su na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dobile sredstva za realizaciju projekata populacione politike i podrške porodicama sa decom, navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da je saradnja sa Ministarstvom, na polju podrške i razvoja roditeljstva, na odličnom nivou kao i da grad Кragujevac planira da realizuje nove mere u tom cilju, među kojima je i izgradnja predškolskog objekta za čak 270 dece.

Kako je saopšteno, Кragujevac, pored ostalog, subvencioniše smeštaj dece u privatnim vrtićima, izdvaja značajna sredstva za pomoć porodiljama i za veštačku oplodnju.

Кisić je sa gradonačelnikom obišla i Dom zdravlja gde će, u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu žena, sredstvima Ministarstva biti nabavljena oprema za unapređenje zdravstvene zaštite žena.

Izvor: Danas.rs, Beta.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još