Tablete protiv opadanja kose: Mala tableta za velike promene

Godine, genetika i hormonski status utiču na rast i kvalitet kose, ali ne treba zaboraviti na važnost pravilne ishrane. Da bismo kosi omogućili zdrav rast, neophodno je obezbediti joj pravilnu ishranu bogatu raznovrsnim vitaminima i mineralima.

Međutim, užurbani životni stil često rezultira neadekvatnom ishranom i nedostatkom ključnih nutrijenata, pa ih je potrebno uneti kroz suplemente, koji uglavnom dolaze kao tablete protiv opadanja kose.

U nastavku teksta saznajte koje su najvažnije komponente za rast kose i kako suplementi mogu biti od pomoći.

Da li tablete za sprečavanje opadanja kose zaista deluju?

Tablete za sprečavanje opadanja kose, poput Viviscal tablete za opadanje kose, su preparati koji mogu zaustaviti gubitak vlasi i podstaći rast kose na područjima gde je kosa proređena.

Osim što smanjuju opadanje, ove tablete regenerišu skalp, jačaju lomljivu kosu i podstiču rast nove kose iz korena.

Njihova glavna svrha je obnova i jačanje kose, kako bi se sprečilo dalje opadanje. Ovi preparati su dokazano efikasni u pravilnoj nezi kose sklone opadanju.

Oni poboljšavaju cirkulaciju kože glave, podstiču rast nove kose, hrane i jačaju vlasi, hidriraju teme i sprečavaju pojavu peruti uzrokovanu isušivanjem skalpa.

Kada problem opadanja kose ne jenjava, ovi preparati će značajno umanjiti ili čak potpuno obnoviti vašu kosu, vraćajući joj punoću i volumen.

Da li treba da uzimate suplemente za kosu?

Najbolji način da unesete sve potrebne hranljive materije za kosu je da se pridržavate uravnotežene i zdrave ishrane. Međutim, u današnjem užurbanom svetu, može biti teško pridržavati se dijete koja zadovoljava sve nutricionističke potrebe vaše kose.

Zašto? Zato što organizam smatra kosu "nebitnom" (čak i ako vi to ne mislite!). Dakle, ako ne unosite pravilnu količinu vitamina i minerala, organizam će preusmeriti hranljive materije koje konzumirate ka vitalnim telesnim funkcijama, umesto ka folikulima vaše kose. Rezultat? Rast vaše kose će biti ugrožen.

Uzimanje suplemenata za kosu može vam pomoći da nadoknadite tu razliku i osigurate da vaši folikuli dobijaju svu potrebnu ishranu za normalan rast kose.

Kao i sa svim suplementima, pre nego što počnete da ih uzimate, trebalo bi da se posavetujete sa svojim lekarom.

Kako pravilno koristiti tablete protiv opadanja kose?

Pre nego što počnete da koristite tablete protiv opadanja kose, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom kako biste dobili odgovarajuću terapiju koja će uspešno rešiti vaš problem.

Pratite preporučeno uputstvo za konzumiranje tableta. Obično je doza jedna ili dve kapsule dnevno. U zavisnosti od proizvođača, trajanje upotrebe tableta varira, ali najčešće traje od dva do tri meseca.

Važno je napomenuti da ovo nije čaroban lek koji će preko noći rešiti sve probleme. Naime, njihova efikasnost zavisi od stadijuma opadanja kose, te mogu biti više ili manje delotvorne.

Zato je preporučuljivo da terapiju započnete čim primetite prve znake opadanja kose kako biste lakše postigli željene rezultate.

Nemojte čekati da se stanje samo popravi. Ako primećujete pojačano opadanje i proređivanje kose, posetite lekara radi konsultacija o odgovarajućem lečenju.

Koliko vremena je potrebno da tablete protiv opadanja kose počnu da deluju?

Evo loše strane suplemenata protiv opadanje kose: ne deluju preko noći (kako bismo voleli!).

Kosa raste prosečno centimetar mesečno, pa će biti potrebno nekoliko meseci pre nego što primetite razliku. Uz takav ritam, za zdraviju i jaču novu kosu, sa frizurom do ramena, potrebno je oko dve godine.

Budući da tablete protiv opadanja kose ne pružaju trenutne rezultate, zamislite ih kao dugoročnu investiciju u vašu kosu. Ako budete dosledni u njihovom uzimanju, "buduća verzija vas" će biti zahvalna što ste uložili u svoju kosu!

Koje su ključne komponente tableta protiv opadanja kose?

Tablete za kosu koje su dostupne na tržištu uglavnom se baziraju na prirodnim biljnim sastojcima. Osim toga, obogaćene su mineralima i vitaminima prirodnog porekla.

Evo nekih od ključnih sastojaka koji se često nalaze u njihovom sastavu:

Biotin - Ovaj sastojak razgrađuje proteine kako bi se oslobodile aminokiseline koje su ključne za jačanje kose. Pomaže u rastu nove i obnavljanju oštećene kose koja je podvrgnuta stilizovanju. Redovnom upotrebom tableta koje sadrže biotin, podstičete rast nove kose i postižete gušću i sjajniju kosu.

Vitamin D - Nedostatak vitamina D može izazvati opadanje kose. Korišćenjem ovih tableta obezbeđujete dnevnu dozu vitamina D, ali nemojte da izaostavite raznovrsnu ishranu kako biste brže postigli željene rezultate.

Vitamin E - Ovaj vitamin snabdeva vlasište kiseonikom. To jača folikule kose i igra glavnu ulogu u tabletama protiv opadanja kose. Takođe, održava vlažnost kose, sprečavajući je da se isuši. Vitamin E je jedan od najvažnijih vitamina za zdravlje vlasišta i brži rast kose.

Vitamin C - Poznat i kao "vitamin za rast kose", vitamin C je čest sastojak tableta protiv opadanja kose. On stimuliše proizvodnju kolagena, proteina koji podržava proizvodnju antioksidanata i štiti kosu od slobodnih radikala. Na taj način se sprečava dalje opadanje kose. Takođe pomaže telu da apsorbuje gvožđe, bitan mineral za rast kose.

Cink - Nedostatak cinka može dovesti do prekomernog opadanja ili slabljenja kose. Takođe, može uzrokovati lomljivost kose i usporen proces regeneracije. Cink za kosu igra važnu ulogu u reprodukciji ćelija rasta, obnavljanju tkiva, održavanju hormonalne ravnoteže, apsorpciji vitamina i sintezi proteina.

Tablete protiv opadanja kose sadrže najbitnije hranjive sastojke koji prodire u folikule dlake kako bi produžili fazu rasta kose. Takođe, ove tablete pomažu kod stanjene kose, podstičući njen rast i debljinu.

Kako zaustaviti opadanje kose prirodnim putem?

Postoji nekoliko stvari koje možete sami da uradite. Možete se posavetovati sa svojim stilistom ili isprobati neke od ovih metoda:

1. Farbanje kose dodaje volumen vlasi, čineći kosu punijom.
2. Masiranje glave dok perete kosu može stimulisati protok krvi ka skalpu i folikulima dlake.
3. Pijte više vode, najmanje osam čaša dnevno da bi vaša kosa rasla zdrava i hidrirana.
4. Koristite eterična ulja, posebno ulja ruzmarina i nane, koja stimulišu i jačaju koren dlake.
5. Skraćivanje kose i dodavanje slojeva može učiniti kosu gušćom.
6. Korišćenje odgovarajućeg šampona takođe može pomoći. Potražite šampon koji dodaje volumen, a ne sadrži sulfate.
7. Ako možete, smanjite nivo stresa.

Korišćenje pravilnog proizvoda u pravo vreme takođe može biti od pomoći. Postoje proizvodi koji dodaju volumen, a nanose se dok je kosa još uvek mokra. Međutim, preterano korišćenje proizvoda može dodati težinu kosi.

Ako ste zabrinuti zbog opadanja kose i nedostatka vitalnosti, tablete protiv opadanja kose mogu biti od velike pomoći. Njihova moćna formula, koja je posebno dizajnirana da stimuliše rast kose i ojača je iznutra, može doneti prelepe rezultate. Zato dajte svojoj kosi neophodnu podršku i uživajte u sjajnom izgledu koji zaslužujete.

Izvor: Promo
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još