ODVEO JE NA SIGURNO: Beba u Libanu ostavljena u kesi za smeće, našao je pas lutalica

Pas lutalica dovukao je crnu plastičnu kesu za smeće do zgrade opštine u libanskom gradu Tripoliju, u kojoj se nalazila napuštena beba.

Devojčica je pronađena u sredu ujutro, kada je jedan prolaznik čuo plač koji dopire iz kese, prenosi lokalni medij "Mena".

On je bebu odvezao u Islamsku bolnicu, a kasnije je prebačena u vladinu bolnicu u Tripoliju.

Slike na društvenim mrežama prikazuju bebu, koja izgleda stara oko četiri meseca, sa modricama po licu i telu.

Ovo otkriće izazvalo je šok i ogorčenje širom zemlje, a ponude za usvajanje bebe stigle su kroz društvene mreže.

- Neki kažu da je pas nečista životinja i, naravno, to nije tačno. Pas ima mnogo više ljudskosti, dobrote, lukavosti i inteligencije od nekih satanskih mutanata u ljudskom obliku - napisao je jedan korisnik Tvitera, dok je drugi "tvitovao":

- Životinje imaju više saosećanja od ljudi.

Nekoliko slučajeva zlostavljanja dece izašlo je na videlo u Libanu poslednjih nedelja.

Prošle nedelje je uhapšen radnik obdaništa, a ustanova je trajno zatvorena nakon što su se pojavili video-snimci na kojima zaposleni navodno maltretira bebe.

Početkom jula, šestogodišnja Lin Talib umrla je u severnom regionu Minijeh. Medicinski forenzički izveštaji su kasnije otkrili da je bila zlostavljana pre smrti.

Stručnjaci kažu da je nemoguće znati da li su slučajevi zlostavljanja dece u porastu jer ne postoji centralni sistem za praćenje statistike, s obzirom na finansijske teškoće sa kojima se suočavaju državne institucije.

Ali, slučajevi bacanja dece i zlostavljanja su se povećali kako zemlja sve više klizi u oskudicu, piše "Nacional".

Tripoli, drugi po veličini grad u Libanu, ima najveću stopu siromaštva u zemlji u kojoj je oko 80 odsto stanovništva siromašno, kao rezultat ekonomske krize koja je počela 2019. godine.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još