Novi Pazar: Izvanredna atmosfera, ali i incident

"Napad navijača Patizana na našu redarsku službu, koja je morala da spašava glavu preskačući preko ograde, za posledicu je imala između ostalog i kašnjenje izlaska svih sa stadiona. Četvorica naših redara su povređena dok su obavljali pretres gostujućih navijača na ulazu", kaže se u saopštenju novopazarskog superligaša.

Navijači Partizana su se u jednom trenutku fizički sukobili sa redarima, pa je utakmica prekinuta oko četiri minuta.

POGLEDAJ VIDEO: Grobari napali redare i tukli se sa policijom

U klubu iz Novog Pazara smatraju da nije bilo dovoljno policajaca da obezbeđuje utakmicu.

"Problem je nastao zbog nedovoljnog broja pripadnika MUP-a, jer je za ne verovati da je samo par njih obezbeđivalo ulaz namenjen navijačima Partizana, što je neuobičajeno za utakmice visokog rizika. Na ranijim utakmicama sa Radom i Spartakom bilo je mnogo više policije u tom sektoru, pa samim tim incidenata nije ni bilo", ukazano je u saopštenju.

Iz kluba podsećaju i da su se na njihovim gostovanjima "pripadnici MUP-a i redarskih službi domaćina mnogo rigoroznije ponašali prema navijačima Novog Pazara".

"Kao prilog ovoj našoj tvrdnji postoji video zapis celog ovog incidenta. S druge strane, kao organizatori utakmice, svesni smo da je bilo propusta, ali koji je (propust) pre svega posledica neiskustva na ovom stepenu takmičenja"
, kaže se na kraju saopštenja fudbalskog kluba Novi Pazar.

Utakmicu je na Gradskom stadionu u Novom Pazaru posmatralo 7.500 gledalaca.

Beta

Pogledajte još