IZBEGNITE IH: Tri najčešće greške prilikom nanošenja kreme za sunčanje

Bez kreme za sunčanje se nikako ne treba izlagati suncu, ali šta pored toga još treba da zapamtimo?

Krema za sunčanje je naš najbolji prijatelj u ovom periodu i njena upotreba - posebno tokom leta - neophodna je u redovnim intervalima tokom dana.

Uticaj sunčevog zračenja na kožu je svima poznat: može da dovede do pojave opekotina ili čak mnogo ozbiljnijih stanja kao što je rak kože, a često izaziva preuranjene znake starenja. Međutim, činjenica je da ma koliko metodično koristili, uvek ima nekih grešaka koje napravimo, bilo zbog žurbe ili nepažnje.

Ne pokrivamo sve delove tela

Iz istraživanja koja su sprovedena pokazalo se da oko 10% lica ostavljamo (i žene i muškarci) bez kreme za sunčanje. To su sledeće tačke: "most" nosa, uši, područje očiju i posebno očni kapci i njihovi unutrašnji uglovi.

Kremu za sunčanje nanosimo samo kada je sunčano

Kreme za zaštitu od sunca treba primenjivati i leti i zimi. Čak i u oblačnim danima moramo da nosimo kremu za sunčanje jer oblaci mogu propustiti do 80% UV zraka.

Koristimo kremu za sunčanje sa isteklim rokom trajanja

Iako su kreme za sunčanje otporne na vreme, one ne prestaju da budu proizvodi sa rokom trajanja, kao i sva druga kozmetika. Ovaj datum se obično nalazi na poleđini tubice. Tačnije, ova tačka pokazuje broj meseci koliko krema može da se koristi nakon otvaranja i obično je to oznaka "M".

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još