PARENJEM LICA DO BLISTAVE KOŽE: Koje biljke su odlične za kućni mini spa?

Ima li šta lepše nego da posle napornog dana ili nedelje, sebe opustite i počastite jednom rundom nege tela? Konkretno, parenje lica je odlično za detoksikaciju i sjaj kože.

Ovakav tip opuštanja i čišćenja kože lica poznat je tretman u salonima lepote. Ali, ne samo u tim ženskim rajevima, već je dobro poznata tehnika koja je praktična i može se odlično primeniti kod kuće.

Zbog toplote, krvni sudovi se šire, što poboljšava cirkulaciju, povećava unos kiseonika u kožu i čini je zdravijom. Dobra cirkulacija krvi podstiče stvaranje kolagena, za koji nam je poznato da pomaže protiv bora.

Kako napariti lice?

Proces je veoma lak. Zagrejete vodu u koju možete sipati samo so ili dodati neku biljku. Kada se ugreje, vežite kosu i nagnite se nad posudom sa ugrejanom vodom na pristojnoj distanci, zatvorite oči radi sprečavanje iritacija i dišite duboko. Pustite da para uradi svoje.

Naravno, teško je izdržati dugo pod parom, a i ne preporučuje se, zato pravite pauze.

Po preporukama stručnjaka, ovaj tretman ne treba primenjivati više od jednom nedeljno i ne više od šest do deset minuta. Za jači efekat možete da prekrijete peškirom glavu iznad posude, tako će para biti koncentrisana samo na vaše lice.

Biljke koje su super za ovu tehniku

Kada je reč o biljkama, zaista je "mrtva" trka koja je bolja, zdravija ili lepše miriše. Vi zapravo pravite veliki čaj koji nećete popiti (uvek možete izdvojiti šoljicu po strani pre parenja i inhaliranja i bez soli), ali mu se predajete celi.

Imate punu slobodu da izaberete onu biljku koja je vaša omiljena, a preporučuju se kamilica, nana, lavanda, ruža, limun, ruzmarin ili žalfija.

Kada nakon ovog tretmana operete lice, primetićete da vam je koža preporođena i znatno mekša. Nemojte da koristite teže kreme, već pustite kožu da upije sve dobro što ste joj priredili, savetuje "vogue.in".

Izvor: Ona.telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još