IDEALNO ZA DAME SA KOVRDŽAVOM KOSOM: Kokosovo ulje za savršene lokne

Devojke koje imaju kovrdžavu kosu znaju koliko je vremena i truda potrebno za održavanje higijene i lepotu lokni.

Proces do dobijanja zdravih, sjajnih i definisanih lokni može da bude dug i skup poduhvat, ali je ipak neophodan ako je briga o kosi prioritet, piše "TheList".

Kokosovo ulje može da bude nov dodatak vašoj rutini koji menja "igru".

Prednosti kokosovog ulja

Kokosovo ulje je popularno zbog svoje sposobnosti da vlaži kosu. Laurinska kiselina, prirodna masna kiselina, omogućava kosi da apsorbuje kokosovo ulje u korenu umesto da ostane samo na površini poput nekih drugih ulja. Ono stvara trajnu vlagu i čak može da pomogne u lečenju gubitka proteina.

Osobe sa suvom kosom mogu da imaju posebne koristi od kokosovog ulja. Takođe, osobe sa kovrdžavom kosom znaju koliko raščešljavanje ume da bude mukotrpno, a kokosovo ulje pomaže da proces bude brži i jednostavniji i da se vlasi ne umrse.

Kad redovno koristite kokosovo ulje, poboljšavate opšte zdravlje kose, uključujući i kožu glave. Njegov visok sadržaj zasićenih masti može da umiri iritaciju na koži glave.

Pored toga, kokosovo ulje služi kao prirodna barijera za zaštitu kose, dodaje joj sjaj i čini je mekšom.

Ukoliko želite da hidrirate kosu, umasirajte mlako kokosovo ulje u vlasište, a onda ga nanesite na ostatak kose, pa umotajte kosu peškirom ili kapom i tako prespavajte. Ujutro nanesite šampon i operite kosu. Ova metoda sprečava da šampon skine vlagu sa kose i umesto toga je "zaključava" u vlasima.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Za dodatni sjaj

Kokosovo ulje možete koristiti da poboljšate sjaj vaših lokni. Ovaj metod je jednostavan: dodajte kokosovo ulje u svoju dnevnu hidratantnu kremu ili regenerator, a zatim ga nanesite na kosu.

Korišćenje kokosovog ulja kao sredstva za razmrsivanje je takođe jednostavno: malo navlažite kosu, a onda nanesite kokosovo ulje i raščešljajte kosu prstima ili češljem sa širokim zupcima.

Da biste sprečili dodatno kovrdžanje kose, kad oblikujete frizuru utrljajte malu količinu kokosovog ulja na ruke i njima blago pritisnite lokne.

Izvor: Ona.telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još