SAVETI ŠMINKERA: Rešite se podočnjaka pomoću jednostavnog trika

U kozmetičkoj torbici svake žene korektor ima ulogu "superheroja" zahvaljujući svojoj moći da pokrije svaku nepravilnost na koži, uključujući i podočnjake.

Ali, ako se desi da ostanete bez korektora, a imate vidljive tamne krugove oko očiju - ne očajavajte. Kejti Džejn Hjuz, šminkerka poznatih ličnosti, podelila je trik za uklanjanje podočnjaka pomoću bronzera.

- Razlog zbog čega ovaj trik funkcioniše krije se u toplini bronzera koja ima moć da neutrališe podočnjake - kaže Kejti i dodaje:

- Zamislite bronzer toplih tonova kao korektor boje ispod očiju - on sadrži narandžaste podtonove koji neutrališu sve hladne plave nijanse.

Ovo je, zapravo, glavna razlika između bronzera i konture; formule za konturu uglavnom imaju mnogo hladniji ton. Zbog toga bi trebalo da proverite da li imate odgovarajući bronzer pre nego što ga nanesete na podočnjake, jer će kontura pojačati sve senke.

Posle nanošenja bronzera na podočnjake uvek možete da dodate i mrvicu korektora ako želite da postignete svetliji izgled tena ispod očiju.

Hjuz je otkrila kako ona to radi: utapka formulu po izboru na spoljašnje i unutrašnje uglove očiju, a zatim je stapa upotrebom mekane četkice za korektor.

- Ovaj trik vam može obezbediti malo manje svetao izgled, ali u isto vreme možete da delujete mnogo prirodnije - zaključuje Hjuz.

Izvor: Ona.telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još