"Međunarodni festival duvačkih orkestara" 18. i 19. avgusta u Novom Sadu

Duvački orkestar "23. oktobar" i kompanija Color Media Communications, uz institucionalnu podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, organizuju prvi "Međunarodni festival duvačkih orkestara", koji će se održati 18. i 19. avgusta na više lokacija na otvorenom u Novom Sadu. Ovaj jedinstveni događaj okupiće izvanredne duvačke orkestre iz Srbije i regiona, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo uživanja u muzici.

Festival će doneti šarolik program koji će zadovoljiti ukuse ljubitelja muzike svih generacija. Parkovi i trgovi širom grada postaće pozornice na kojima će se odvijati veličanstveni nastupi duvačkih orkestara. Uz prelepe ambijente Novog Sada kao pozadinu, zvuk truba, saksofona, klarineta i drugih duvačkih instrumenata ispuniće vazduh i stvoriti magičnu atmosferu.

Policijski orkestar MUP-a Republike Srpske svečano će otvoriti festival velikim koncertom u petak, 18. avgusta, u 20 časova u Amfiteatru Arhiva Vojvodine.

Svečanom otvaranju prethodiće predavanje "Duvački orkestri u Srbiji". Kroz interesantnu istoriju duvačkih orkestara na našem prostoru vodiće nas prof. Boris Matijević iz Muzičkog centra Pančevo (18.8. u 19h, Arhiv Vojvodine).

Drugog dana festivala, u subotu, 19. avgusta, od 11.00 časova očekuju nas promenadni koncerti u Dunavskom parku i na platou ispred Promenade.

Od 18 časova istog dana mnogobrojni sugrađani i turisti mogu uživati u defileu muzičara od Dunavskog parka do platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta gde će se od 19 časova održati zajednički koncert duvačkih orkestara.

"Međunarodni festival duvačkih orkestara" u Novom Sadu je prilika za sve ljubitelje muzike da dožive izvanredan spoj talenta i strasti. Budite deo ove muzičke magije i uživajte u nezaboravnim trenucima koje vam pruža ovaj festival.

Više detalja o programu festivala možete pogledati ovde.

Svi programi su besplatni.

Foto: Promo

Pogledajte još