Navijačka groznica zahvatila Češku

PRAG, 13. juna 2006. (Beta) - Čehe je, već pri prvoj utakmici njihove reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu, zahvatila navijačka groznica - neke fabrike ne rade zbog fudbala a milioni evra slivaju se u češke kladionice.
Česi su se masovno kladili na pobedu u jučerašnjoj utakmici sa SAD i u kladionice,  do juče, uložili 1,7 miliona evra.
"Ludilo će nastati kada se pokaže u kakvoj je formi naš tim", očekuje portparol kladionice Tipsport Lubomir Ježek.
Ulaznice za utakmice  na kojima igra Češka postale su vanredno cenjena moneta, pošto ih preduzeća dele kao posebne poklone klijentima ili poslovnim partnerima, piše danas dnevnik "Mlada fronta Dnes".
Nacionalni fudbalski savez podelio je trećinu ulaznica fudbalerima i svojim funkcionerima, dok su dve trećine, od 7.000 ulaznica za utakmicu u kojoj igra Češka, puštene u prodaju i odmah rasprodate.
Česi navijaju na Svetskom prvenstvu, prvom posle 16 godina na koje se probila njihova reprezentacija,  i zajedno, na ulicama, pred velikim ekranima.
Uz hokejaški navijački uzvik "Ko ne skače nije Čeh", u Pragu se juče, na Staromjestkom trgu, okupilo više od 7.000 navijača da podrži tim Karela Briknera (Brueckner).
Fudbal je zaustavio proizvodnju u fabrici automobila "Tojota", "Pežo" i "Sitroen" u Kolinu, dok su radnici "Škode" iz Mlade Boleslave morali da rade punom parom, ali samo zato što u proizvodnju ide novi model automobila.
Česi veruju svojim fudbalerima, posebno posle prvog, pobedničkog, nastupa na Mondijalu.
Uoči početka prvenstva oko pet odsto Čeha nadalo se da bi Nedved, Rosicki, Baroš i ostali Brikenrovi momci mogli u domovinu da donesu i zlatnu medalju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.