MODNI EKSPERTI SAVETUJU: Kakvu garderobu ne bi trebalo da nosite ako ste gost na venčanju?

Postoje određeni odevni predmeti kojih bi svi gosti na venčanju trebalo da se klone, bez obzira na to šta nalaže kodeks oblačenja.

Prema modnom ekspertu Lizi Grots, par ne može mnogo da uradi u vezi sa onim što gosti nose na njihovom venčanju osim da navede kodeks oblačenja na pozivnici.

- Ako su gosti i par bliski prijatelji, poštovaće pravila oblačenja. Stoga, kao gost, vaš je posao da poštujete želje para - kaže ona.

Bez obzira na vrstu venčanja na koje ste pozvani, uvek postoji skup nepisanih "pravila" kojih bi trebalo da se pridržavate.

Stoga, ispoštujte tri pravila i nemojte nositi:

1. Odeću u belim nijansama

Ovo bi trebalo da se podrazumeva, ali nikada nije u redu nositi belo na venčanju. Ovo takođe, uključuje odeću u svetlijim nijansama koja može izgledati kao bela i bela odeća sa printovima.

- Smatramo da je važno izbegavati meke boje uopšte, kao što su bledožuta ili plava, jer one mogu daizgledaju belo u situacijama slabog osvetljenja - kaže Sidni Voters Danbar, direktorka stila u Votersu.

Kao gost, ne želite da se stapate sa svatovima, pa pokušajte da unapred dobijete informacije o tome koje nijanse i boje će nositi mlada i mladoženja. Stoga, izaberite odeću koja je potpuno suprotna njihovim tonovima, piše "Brides".

2. Odeću koja previše otkriva

Jedna je stvar odabrati odeću u kojoj se osećate samopouzdano i osnaženo, ali druga je situacija ako se na venčanju pojavite u izgledu koji bi potencijalno mogao da uvredi druge goste i decu.

3. Previše ležernu odeću

Čak i ako je proslava ležerna i opuštena, gosti uvek treba da budu formalni i elegantni.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još