Konferencija "Dan Amerike" 7. septembra u Beogradu

U četvrtak 07. septembra 2023. Kongres srpsko-američkog prijateljstva i magazin "Diplomacy & Commerce" organizuju konferenciju Dan Amerike u Beogradu u Narodnoj Skupštini Srbije, zatim i okrugli sto u Narodnoj biblioteci Srbije, gde će bogatim programom biti predstavljena Amerika danas kao i saradnja Srbije i SAD-a kroz prizmu ključnih oblasti za svaku državu sveta.

Day of America in Belgrade je događaj gde želimo da kroz priču o biznisu, energetici, bezbednosti, obrazovanju i kulturi predstavimo dubinu srpsko-američkih odnosa koja datira u duboku prošlost. Saradnja sa Amerikom je od suštinske važnosti za dalji napredak Srbije na njenom evropskom putu i ona se odvija u više segmenata i postaje sve jača. Primeri dobre prakse kao i načini unapređenja postojeće saradnje i brojni zajednički projekti samo su deo priče koja će biti prezentovana zainteresovanoj javnosti u septembru 2023.

Konferenciju će otvoriti predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dok ćemo u panelima imati prilike da svoje stavove podele sa nama i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, a deo programa će biti i ambasadori Nj.E. Marko Đurić i Nj.E. Kristofer Hil.

Više informacija o panelima i ostalim govornicima možete naći na linku: http://communications.rs/dayofamerica2023/

Autor: Nadlanu.com
Foto: CMC

Pogledajte još