BEOGRAD OSETIO UKUS MALEZIJE: Šarenije je nego što se očekivalo (FOTO)

U sredu, 18. oktobra Ambasada Malezije pretvorila je Galeriju Beograd u blistav spektakl kulture, kolorita i prijateljstva.

Događaj, "Putovanje kroz Maleziju u pravu Aziju", čiji je domaćin bio harizmatični otpravnik poslova, NJ.E. Khairul Tazril Tarmizi, bila je nezaboravna noć posvećena proslavi živopisne kulture Malezije.

Od trenutka kada su se vrata otvorila u 18.00, gosti su odvedeni na egzotično putovanje, a veče je zaiskrilo tradicionalnim nastupima na kojima su svi pogledi bili prikovani za scenu, na kojoj se prikazivala dinamična umetnost Malezije.

Posetioci iz svih sfera života - predstavnici diplomatskog kora, lokalni stanovnici i kulturni entuzijasti - mešali su se, stvarajući veze oko zajedničke ljubavi prema kulturi. Tekle su diskusije, ne samo o lepoti Malezije, već i o mogućnostima za saradnju koje postoje između Malezije i Srbije.

Kada se noć završila, bilo je jasno da gosti nose kući više od uspomena – oni su nosili novootkrivenu zahvalnost prema zemlji koja s ponosom slavi svoju raznolikost.

"Putovanje kroz Maleziju u pravu Aziju" je bilo više od događaja, bio je to most koji je povezivao srca i umove širom kontinenata, dokazujući da iako svi možemo da potičemo iz različitih krajeva sveta, ljubav prema bogatoj kulturi i dobroj hrani je univerzalna.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još