Počeo biznis samit u Arandjelovcu

ARANDJELOVAC, 6. oktobra 2011. (Beta) - Dvodnevni samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope počeo je u četvrtak u Arandjelovcu s namerom da pokrene dijalog poslovne i političke elite regiona o čvršćem povezivanju i otklanjanu prepreka u poslovanju.

Na početku skupa izvršna direktorka Srpske asocijacije medija (SAM) Maja Piščević rekla je da je cilj skupa pod nazivom "Dogovor za novo doba" da privrednici ustanove šta mogu da urade na unapredjenju konkurentnosti privrede.

Predsednici Srbije i Slovenije, Boris Tadić i Danilo Tirk, učestvovaće zajedno sa predstavnicima asocijacija menadžera Srbije, Slovenije i Hrvatske u uvodnom panelu na kome će govoriti o dogovoru oko daljih koraka u ostvarivanju i produbljivanju dijaloga biznis i političkih lidera regiona.

Kako je najavljeno, na drugom panelu govoriće potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB).

U sutrašnjem delu skupa očekuje se učešće privrednika iz regiona, koji će razmatrati probleme u infrastrukturi, transportru energetici i drugim oblastima.

...

Pogledajte još