ZLATNI ILI SREBRNI: Koji nakit bolje pristaje vašem tenu?

Bez obzira da li kupujete nakit za voljenu osobu, ili ste u potrazi za novom ogrlicom ili narukvicom za sebe, izbor se obično svodi na zlato ili srebro. Postoji način kako da odredite koji plemeniti metal najbolje pristaje vašem tenu. Sledite nekoliko sledećih saveta i izaberite onaj koji je za vas idealan.

Koji je vaš stil?

Koju vrstu nakita volite? Da li više volite nekoliko dobrih komada finog nakita ili biste radije nosile više komada bižuterije?

Ako kupujete za sebe i pokušavate da odredite svoj stil, najbolje je kupovati nakit u prodavnici. Na ovaj način, možete probati nakit i videti kako izgleda na vašoj ruci. Nosite majicu ili bluzu sa kojom planirate da nosite određeni komad nakita. Čak i ako kupujete putem interneta, potražite slične komade u prodavnici da bi videli kako izgledaju. Pozovite prijatelje da vam pomognu.

Koji nakit najbolje pristaje vašem tenu?

Samo zato što vam se sviđaju zlato i srebro, ne znači da će podjednako dobro izgledati na vašoj koži. Prvo, odredite svoj tonus kože.

Zglob je dobro mesto za početak. Osobe svetlijeg tena imaju plavičaste vene na koži. Ako su vene zelenkaste boje, imate topli ton kože. Ljudi sa crvenom kosom obično imaju tople tonove kože.

Ako imate "hladni" ton kože, nakit od srebrna, belog zlata i platine će dobro odgovarati vašoj koži.

Žena sa toplim tonom kože treba da se drži zlata, mesinga i bakra. Naravno, ovo nisu pravila kojih se treba striktno pridržavati.

Bez obzira da li se odlučite za zlatni ili srebrni nakit, morate ga redovno čistiti. Čuvajte nakit na suvom mestu, a ne u potkrovlju ili podrumu gde temperature variraju.

Ako uskoro planirate da kupite skupi komad nakita od zlata ili srebra posavetujte se sa prodavcima u radnji. U svakoj finoj prodavnici nakita, prodavci bi trebalo da budu dovoljno potkovani znanjem i pomognu vam da donesete pravu odluku za sebe ili vaše voljene osobe.

Nakon što ste izabrali svoju novu ogrlicu, narukvicu ili prsten, nosite ih sa ponosom i što je češće moguće.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još