Počinje donatorska kampanja "Budi i ti deo nade"

Program "Muzika nade" koji se uspešno sprovodi u Srbiji od 2014. godine, otpočinje donatorsku kampanju "Budi i ti deo nade" za potrebe daljeg razvoja muzičkog centra u OŠ "Branko Pešić".

Ciljevi prve donatorske kampanje "Budi i ti deo nade" su:

- Povećani broj donacija za program "Muzika nade" i prikupljanje 1.900.000 rsd za rad u muzičkom centru - OŠ "Branko Pešić"

- Podizanje svesti o važnosti muzike za dečji intelektualni i društveni razvoj

- Povećana vidljivost programa "Muzika nade"

Foto: Duško Vukić

Kampanja se realizuje uz podršku uticajnih umetnika iz Srbije, kao što su Nela Mihajlović, Dragan Mićanović, Bojana Stefanović, Miona Marković, Marčelo, Suzana Lukić i DJ Lea Davogić, koji su spremni da učestvuju kako u medijskim, tako i u programskim aktivnostima, kako bi podstakli zajednicu na akciju.

- S puno ljubavi sam se pridružila kampanji, sva deca zaslužuju da im se pruži šansa da svoj dar mogu da razvijaju i da cvetaju zajedno sa njim. Muzika je neodvojivi deo našeg života, neophodno je omogućiti jednake šanse svakom detetu da kroz muziku oplemenjuje svoj život - rekla je Bojana Stefanović.

Po ugledu i u saradnji sa veoma cenjenim svetskim, El Sistema, programom, u Srbiji je 2014. godine organizacija1 Music Art Project (MAP) pokrenula program "Muzika nade". Ovaj program je namenjen deci, pogotovo onoj iz marginalizovanih grupa, sa željom da kroz muziku otkriju bolji svet, uživajući u njoj i učeći uz nju. 

Ovaj program nema za cilj jednokratnu i jednosmernu inkluziju, nego da muzikom kao najhumanijim i najlepšim načinom komunikacije, poveže decu iz socijalno ugroženih porodica i decu u rasejanju, sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja i vrati njima i njihovim porodicama veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost, veru u život.

Foto: Duško Vukić

Do sada je kroz program prošlo više od 2.500 dece u jedanaest gradova Srbije. Rezultati zajedničkog učenja, uživanja u muzici, uz podršku i pomoć porodicama ove dece, su ono što nas pokreće da ne stanemo, a zajednički koncerti i kampovi, u kojima su uživali sa vršnjacima iz muzičkih škola, vraćaju nadu u društvo empatije i zajedništva, ljubavi i podrške, kakvo možemo da budemo. 

Više informacija o kampanji pročitajte na: https://www.musicartpro.rs/budi-i-ti-deo-nade/

Izvor: Promo
Foto: Duško Vukić

Pogledajte još