OJAČATE LJUBAV U KUHINJI: Psiholozi tvrde da zajedničko kuvanje dobro utiče na vezu

Kada je u pitanju kuvanje u vezama ili braku može doći do napetosti oko dogovora šta za večeru ili ko će da kuva. Međutim, prema jednom stručnjaku za odnose, kuvanje u paru zapravo može biti veoma zdrava praksa.

- Kada par ima zajedničke navike i aktivnosti u svom domu, to jača njihovu vezu. Stvaranje uspomena u domu pomaže u negovanju vaše veze, jer davanje prioriteta jedno drugom čini da se ljudi osećaju voljeno - objašnjava Džejmi Bronstein, licencirani terapeut za veze, piše "Brides".

Prednosti kuvanja u paru

Bez obzira da li oba partnera vole da kuvaju ili jedan ima tendenciju da provodi više vremena u kuhinji, veza definitivno može imati koristi od ove prakse.

Pokazivanje ljubavi delima služenja

Bilo da kuvate za svoju voljenu osobu ili kuvate zajedno, vi delite, dajete i primate ljubav. Pronalaženje "zajedničkog jezika" sa hranom je odličan način da izrazite svoju ljubav jedni prema drugima, a učiniti nešto za osobu koju volite je jedan od najboljih načina da pokažete svoju zahvalnost.

Vežbajte zajednički rad

Zajedničko kuvanje je savršen način da radite zajedno – nešto što se može prevesti na toliko oblasti veze. Vi ćete komunicirati, deliti odgovornosti, a možda čak i vežbati malo strpljenja!

Izvor: Vecernjenovosti.ba
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još