Snimak o Jarinju ne postoji

"Takav snimak ne postoji. Prezentacija od strane službi na Odboru za bezbednost, gde sam kao jedini ministar u Vladi prisustvovao celoj sednici, zbirna je prezentacija svih službi i agencija koje funkcionišu u Srbiji i nije bila prezentacija Vojske", kazao je Šutanovac novinarima.

Šutanovac je, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva odbrane, rekao da su priču o snimku plasirali pojedini mediji i da ona predstavlja dezavuisanje javnosti.

Ministar je istakao da ono što predstavlja tajnu ne bi trebalo da se pojavljuje u javnosti, jer ima određenu težinu koja može da bude problematična sa aspekta bezbednosti.

"Insistiram da se to poštuje jer ne postoji nijedna zemlja na svetu koja svoje tajne stavlja transparentno na uvid građanima", rekao je ministar, naglasivši da situacija na Jarinju nije do kraja
razjašnjena.

Prema njegovim rečima, novinski napisi dovodili su do "emotivnog naboja i raspaljivanja vatre što nije cilj jer na Kosovu i Metohiji i južno od Ibra živi veliki broj ljudi koje ne treba dovesti u situaciju da budu u problemu".

Govoreći o profesionalizaciji Vojske, Šutanovac je rekao da se proces odvija na zadovoljavajućem nivou.

Delegacija Ministarstva odbrane predvođena ministrom Draganom Šutanovcem, danas je u Subotici sa predstavnicima gradskih vlasti obišla lokaciju bivše kasarne "Petar Drapšin" na palićkom putu
koja je prošle godine razmenjena Master planom i postala vlasnitvo grada.

Šutanovac je kazao da je Subotica jedna od prvih lokalnih samouprava koje su pristupile realizaciji zamene imovine i jedan od svetlih primera na koji način Vojska Srbije može da sarađuje sa lokalnom samoupravom, kao i sa gradovima gde vojske nema.

On je rekao da će se na osnovu procene Poreske uprave o vrednosti, razgovarati o mogućnostima i modalitetima otkupa subotičke kasarne "Kosta Nađ".

Ministar je istakao da u tom slučaju neće biti čistog otkupa novcem već se razmatra da u razmenu bude ponuđen i deo mogućih placeva za izgradnju stambenih kuća.

SUBOTICA/BEOGRAD, 10. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još