Prosinečki: Samo pobeda u Lučanima

"Dobro nam je došla pauza i sigurno su se svi igrači uželeli utakmica. Dobro smo radili, odigrali dve prijateljske utakmice i idemo u Lučane sa velikim optimizmom. Momci su motivisani i fizički spremni", kazao je Prosinečki novinarima na stadionu Zvezde.

Trener crveno-belih rekao je da Srđan Mijailović neće biti u konkurenciji za sastav, pošto je "dobio udarac" igrajući za mladu reprezentaciju Srbije i "ove sedmice nije trenirao sa saigračima".

Neizvestan je nastup reprezentativca Gane Lija Adija, koji je u Londonu igrao za nacionalni tim svoje zemlje protiv Nigerije (0:0).

"Danas ću obaviti razgovor sa Adijem da vidim kako se oseća posle puta. Svi ostali su na raspolaganju", dodao je Prosinečki.

Zvezda je prošle sezone u Lučanima pobedila Metalac sa 1:0, golom Nikole Mikića u finišu utakmice.

"Znamo da će biti teško, jer će se oni braniti sa 11 igrača i biće maksimalno motivisani da naprave dobar rezultat. Ako gledamo tabelu, vidimo da smo favorit i ne bežimo od toga. Sve osim pobede biće neuspeh", ocenio je Prosinečki.

On je dodao da je svestan loše forme u kojoj se nalazi centarfor Andrija Kaluđerović.

"Andrija je ušao u krizu i ne bežimo od toga. Sigurno je da će se izvući iz te situacije i početi da daje golove. Dobro radi", kazao je Zvezdin strateg.

Kapiten crveno-belih Nikola Mikić ocenio je da igrače Zvezde čeka "važna utakmica posle kiksa protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca".

Nakon poslepodnevnog treninga, šef stručnog štaba odlučio je da u Lučane povede sledeće igrače: Vesić, Kirovski, Mikić, Ćosić, Vilotić, Reljić, Petković, Adi, Dimitrijević, Evandro, Kadu, Lazović, Kovačević, Jeremić, Čaušić, Vešović. Kaluđerović, Borha, Mezenga.

Standardni golman Crvene zvezde Boban Bajković ima problem sa leđima, pa je ostao u Beogradu kako bi što pre zalečio manju povredu.

Crveno-beli su u prošlom kolu igrali nerešeno 1:1 sa Kragujevčanima i posle sedam odigranih mečeva nalaze se na drugoj poziciji Super lige sa 16 bodova. Dva manje od vodećeg Partizana.

Metalac je poslednji na tabeli sa dva osvojena boda.

Utakmica u Lučanima igra se u subotu od 14.30.

Beta

Pogledajte još