Uspešno održan još jedan zimski "Street Food Festival" u srcu Vračara

Tokom vikenda je uspešno održan još jedan zimski "Street Food Festival" na platou kod Kalenića i to pod sada već opšteprihvaćenom nadimku "Vračarac"! Festival je još jednom predstavio selekciju kvalitetne ulične hrane beogradske street food scene, kako tradicionalne specijalitete domaće nacionalne kuhinje, tako i nesvakidašnje specijalitete iz nekoliko različitih svetskih kuhinja.

"Vračarac" je tokom tri festivalska dana okupio više hiljada posetilaca na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace, a najveće interesovanje izazvale su mini sarmice, kao i specijaliteti korejske kuhinje, ali posetioci su podjednako uživali i u sjajnim burgerima, tradicionalnom japanskom sušiju i zanimljivim fuzijama različitih svetskih kuhinja.

Ovogodišnju ponudu upotpunili su i razni grilovani i topljjeni sirevi servirani na nesvakidašnji način, čuvene beogradke knedle, ali i nezaobilazni topli napici i ukusne zimske poslastice. Ono što je posebno doprinelo čarobnoj prazničnoj atmosferi jeste novogodišnja dekoracija festivalskog prostora u kojoj su posetioci zaista uživali i sjajan muzički program za koji su bili zaduženi DJ-evi sa gradske klupske scene.

Uspešno je realizovana i još jedna društvenoodgovorna kampanja u saradnji sa kompanijom Ball Packaging Europe i projektom "Svaka limenka se računa", a u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže i stvaranja ambalažnog otpada. Zato su se i ovaj put na festivalu koristitile "Ball Aluminium Cup" – čaše napravljene od čistog aluminijuma. Cilj ove saradnje jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje.

Po završetku još jednog izdanja zimskog Street Food Festivala, može se reći da je "Vračarac" potvrdio epitet najboljeg festivala ulične hrane u Beogradu i da je postao omiljeno mesto za gradsko zimsko okupljanje u srcu Vračara!

Više informacija na Instagram i Fejsbuk profilu festivala.

Foto: Marko Obradović Edge

Pogledajte još