ODLAZAK TUŽITELJKE KRISTINE: Crnogorska glumica Ivana Mrvaljević preminula u 48. godini

Glumica i producentkinja Ivana Mrvaljević preminula je danas u 48. godini, posle dvogodišnje borbe sa karcinomom dojke, pišu "Vijesti".

Mrvaljevićeva je rođena 26. septembra 1976. godine na Cetinju.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, odsek-gluma, u klasi profesora Bora Stjepanovića.

Magistrirala je na univerzitetu u Torinu kinematografsku i TV produkciju i cross medijalne komunikacije na temu: Projekat Montenegro Film Comission.

Od 2007. do 2008. bila je umetnička direktorka Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Bila je i direktorka Gradskog pozorišta Podgorica od 2012. do 2016. godine, a za njenog mandata su postavljene neke od posebno popularnih predstava, ali i jedna od najdugovečnijih u Gradskom pozorištu – "Slasti slave".

Igrala je i u predstavama "Bokeški D-mol", "Betula u malu valu", "Kozocid", a publika je volela da je gleda i u serijama "Budva na pjenu od mora" i "Mješoviti brak" 2002. godine.

Među poslednjim projektima je predstava "Mislim da treba da razgovaramo" u Gradskom pozorištu u režiji Danila Marunovića koja je 2023. premijerno izvedena, kao i monodrama "Neobjavljeni dnevnik Katerine Radonjić" u režiji Dušanke Belade, ali i dokumentarno-igrani film "Živko Nikolić - Nedosanjani san" u režiji Senada Šahmanovića.

Izvor: Danas.rs
Foto: o.o.o_r1/Instagram

Pogledajte još