Gde da ručate ovog vikenda?

Hrana u Gingeru je standardno dobra, ali nećemo previše o tome. Hoćemo da razbijemo predrasudu da je ovo restoran, koji je previše skup, nedostupan i luksuzan. Ovo jeste dobar restoran, ali u njemu ništa više nećete platiti ručak nego u bilo kom kineskom restoranu u gradu. Cena od 1450 dinara za neograničenu količinu hrane po osobi, priznaćete nije previše u odnosu na druge. Jedino je registracija na ulazu Grand Casino nesvakidašnja, ali to je samo minut vašeg vremena.

Fotografije pogledajte ovde: Dani Tajlandske kuhinje - Foto

A sada ipak malo i o hrani :

Ne možete da se ne zapitate kakava je autentična tajlandska kuhinja ako je ona koju mi jedemo prilagođena našem ukusu. Suze liju,prirodna inhalacija radi i nema vode koja može da ugasi taj požar.

A lepo je pisalo ljuta salata od papaje sa čilijem. Tako da dobro čitajte i ne zaboravite, kada se u thai kuhinji kaže ljuto, misli se na stvarno ljuto. Kuhinja je zasnovana na mesi i ribi, kokosovom mleko i egzotičnim začinima.

Po već ustaljenom redu u Gingeru postoje gastronomske celine: supe, salate, wok, kari, gril, slatki deo.

Od supa idvajamo thai supu sa kukuruzom šećercem i “tom yam” supa sa škampima i šitaki pečurkama.

U wok delu obavezno probajte piletinu sa sosom od limuna i belog luka koja u pripremi dobija hrskavu koricu a patai nudle se serviraju sa piletinom i nudlama u slatko ljutkastom sosu.

Jarke boje crvene, žute I zelene pirinča će razbiti monotoniju boja u vašem tanjiru.

Gril deo je standardno bogat ribom I mesom, a tajlandska marinada nateraće vas prste da poližete.

Tu su i pačetina u crvenom kariju, govedina u zelenom kariju , grilovana svinjetina sa limun travom.

Poslastice su drugačije i ukusne: cheese cakea sa bosiljkom, musa od bele čokolade sa kokosom i pomorandžom. banana hleba sa premazom od pomorandže.

Prošetajte do zemusnkog keja do 24. oktobra i oljutite se ako smete!

Pogledajte još