Dani indonežanske kuhinje

Fantastičan pogled koji pruža ovaj restoran, uvek iznova fascinira, bez obzira koliko ste puta u njemu uživali. Nekako nas navodi da pomislimo: Život je lep!

A da život bude lep, doprineće ( i sada aktuelna) cena bifea od 1450 dinara, koja je već standardna u Gingeru.Nećete potrošiti više novca nego u bilo kome beogradskom restoranu a hrana nije kao u bilo kom. Drugačija je svakako , a za ljubitelje Indonezije u tanjiru“ ovo je pravi raj.

(old_image)

Kuhinja Indonezije bazira se na pirinču koji baza svih obroka, povrću, voću i začinima i vrlo je pikantna.

Za pripremanje koriste palmino I kokosovo ulje, kao i ulje kikirkija koje jelima daje specifičan ukus. A ono što je svakako specifično su začini: čili, đumbir, klinčić, kumin, korijander i limunska trava.

U Indoneziji nema pravila kako se jela iznose, sva se hrana servira i jede istovremeno, osim voća koje se jede na kraju. Ipak mi smo nekako navikli da obrok započinjemo vrućom supom, tako da će to verovatno otvoriti i indonežanski obrok.

Na meniju Gingera se nalaze mnoga egzotična jela. Od toplih startera: ljuta pileće supa soto azam i goveđa supa. Začinjne loptice od mesa vas svakako neće ostaviti ravnodušnim , a prženje lignje i kari od morskih plodova će vas, ako ste ljubitelj morskih specijaliteta opčiniti. Jagnjeći ražnjići, hrskava pečena patka, kari od govedine, kari od piletine, kuvana riba, salata sa svežim povrćem ,...

Deserti su tek prava gastronosmka poslastica kolač 1000 listića, puding od pirinča sa cimetom i kokosom , voćna salata sa čilijem.

Koliko su kuvari Gingera dobro napravili specijalitete, govori činjenica da su im gosti iz Ambasade Indonezij, dali prolaznu ocenu, i više od toga. Kažu bili su oduševljeni, pa kako mi onda ne bi bili.

Pogledajte još