Počeo 30. Amstel Fashion week

Beograd je sada definitivno epicentar modnih dešavanja. U pomalo zapostavljenom prostoru Muzeja grada Beograda, svečano je otvorena 30. jubilarna Beogradska nedelja mode.

Jubilej je zahtevao da se organizatori malo osvrnu i sagledaju šta su to uradili za predhodnih 15 godina, pa su prikazali retrospektivnu izložbu kroz radove najznačanijih domaćih autora, koja je na multimedijalni način predstavila godine njihovog postojanja. Naziv izložbe „Work in progress“- otkriva da su se tek „zagrejali“ i da im je tendencija da nastave sa vrednim radom i napretkom.

Beogradska nedelja mode se održava dva puta godišnje, što znači da traje već 15 godina. Da to što tako dugo traje znači i da vredi, potvrdila nam je i Verica Rakoćević koja nam je otkrila da je došla na otvaranje jer- Očekujem da će Nenad biti dovoljno vredan i pametan i da će predstaviti dobre, prave dizajnere. Iskreno se nadam da neće biti svega i svačega jer verujem u njega. Ja ne idem na revije, jer nemam vremena, a jedina revija na koju ću doći je grupna revija 26.oktobra.-

A vremena nema jer priprema svoju kolekciju za proleće .

Čije bi to modele, od domaćih dizajnera Verica nosila:- Jako volim Peđu Nerića jer su njegove stvari najpribližnije mom senzibilitetu. Volim i Tamaru Radivojević ali vrlo rado bih kupila model bilo kog dizajnera ako mi se dopadne .

Suzana Mančić kaže da ne zna da li će stići da poglede sve revije na nedelji mode: -Nisam baš takav fanatik ali predpostavljam pošto ovoliko godina traju da će ponuditi nešto dobro i kvalitetno.
Beograđanke su oduvek bile dobro obučene, a ovi novi dizajneri im daju potpuno novi pravac u oblačenju- .
Ipak retko kupuje nešto od modela koji vidi na revijama jer: - Ja uopšte nisam tip koji može da uđe u revijske modele, u mojoj veličini se ta neka visoka moda ne radi , ali pratim šta se nosi.-

Iako je izgledalo da će prostor muzeja biti preveliki, kako je veče omicalo ispostavilo se da interesovanje za modu na zavidnom nivou., pa je gužva koja je nastala pokazala da organizatori itekako znaju šta rade.

Pojavili su se i Darko Kostić, Irena Grahovac, Duška Jakić, Irena Mišovič, Adriana Čortan sa Bobanom Spasojevićem (voditelj TV Avala), Dr. Feelgood, Suzana Perić, Dragana Ćosić...

Pogledajte još