ŽELIM DA USVOJIM DETE: Petra Divac iskreno o odrastanju u poznatoj porodici i planovima za budućnost

Ćerka proslavljenog košarkaša Vlade Divca i njegove supruge Ana, Petra Divac napunila je 25 godina, a kako je dugo u stabilnoj vezi sa Mihajlom Veruovićem, otkrila je da planira formiranje porodice.

Petra je odrasla u skladnoj porodici, okružena pažnjom i ljubavlju kako majke i oca, tako i starije braće Luke i Matije, a roditelji su je usvojili kada je imala šest meseci.

Sledeći humanu misiju svojih roditelja, Petra je u okviru Fondacije Ana i Vlade Divac pokrenula projekat Usvojeni za usvojene, namenjen usvojenim mladim ljudima

O usvajanju kao opciji razmišlja i kada dođe vreme za majčinstvo.

- Želim da budem roditelj, a volela bih da imam i biološku i usvojenu decu - rekla je Petra Divac u emisiji Goce Tržan.

- Nas je troje, a ja sam uvek govorila da ću imati ili dvoje ili četvoro dece. Kad god bi se Luka, Matija i ja raspravljali kad smo bili mlađi, uvek je jedno od nas ispaštalo - prisetila se uz smeh.

- Roditelji nas nikada nisu razdvajali. Sve lekcije koje su dobili Luka i Matija, koji su stariji od mene sedam, odnosno četiri godine, dobila sam i ja. Mama je često znala da mi kaže: Pa, dobro, zašto ti moraš dužim putem? Videla si kako su oni prošli, mogla si iz toga nešto da naučiš. A ja sam joj odgovarala da sam neko ko sve mora da oseti na svojoj koži.

Ona je istakla da želi da usvoji dete.

- Usvojila bih dete, naravno. Smatram da je moje usvajanje srećna priča. Mama me je naučila da budem zahvalna što sam usvojena, odnosno što sam uvek imala porodicu.

Izvor: Blic.rs/K1
Foto: padivac/Instagram

Pogledajte još