Crno-beli bolji od Metalca

Dvostruki strelac za Partizan bio je Zvonimir Vukić, koji je dao golove u 7. i 10. minutu, dok je Stefan Babović postigao pogodak u poslednjem, četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Gol za Metalac postigao je Srđan Simović u 51. minutu.

Partizan je poveo kada je Nemanja Tomić izveo slobodan udarac sa 35 metara, lopta se odbila od Eduarda Pašeka i došla u šesnaestercu do Vukića, koji je sa oko četiri metra lako postigao gol.

Samo tri minuta kasnije, Milan Smiljanić centrirao je sa leve strane, a loptu je probala da raščisti odbrana Metalca, ali je to bilo kratko i došla je samo do Vukića, koji je sa oko 10 metara šutirao i postigao gol.

Partizan je u prvom poluvremenu imao još jednu dobru priliku. Tomić je šutirao sa ivice šesnaesterca sa leve strane, a golman Metalca Živko Živković odbio je loptu samo do Vladimira Jovančića, koji je neometano, sa 10 metara promašio ceo gol.

Metalac je uglavnom pokušavao iz daljine u prvom poluvremenu, ali nije imao pravih šansi.

Metalac je smanjio prednost početkom drugog poluvremena. Kontranapad "povukao" je Nikola Lukić po levoj strani i dodao u šesnaesterac Simoviću, koji je neometano sa 10 metara ubacio loptu u donji levi ugao gola Radiše Ilića.

Pred sam kraj utakmice, Saša Ilić je na brzinu izveo slobodan udarac, dodavši loptu Aleksandru Lazevskom, koji je prosledio do Babovića, a on je neometano sproveo u mrežu.

Osim golova, drugo poluvreme je bilo prilično mirno, a Partizan je imao samo dve poluprilike.

Rezultati utakmica osmine finala Kupa Srbije:

Inđija - VOJVODINA 1:2
Jagodina - JAVOR 1:1 (posle penala 3:5)
OFK BEOGRAD - Kolubara 5:0
Proleter - BORAC 0:0 (1:4)
Sloboda Sevojno - SMEDEREVO 1:1 (3:5)
SPARTAK - Radnički 1923 1:1 (6:5)
PARTIZAN - Metalac 3:1
CRVENA ZVEZDA - Banat 1:0

Beta

Pogledajte još