Jovanović: Ne mogu da budem zadovoljan!

"Ne mogu da budem zadovoljan. Nismo ispunili dogovor koji smo napravili u pripremi za meč. A svaki dogovor je veoma važan kada se radi o kvalitetnom protivniku koji igra nekonvencionalnu košarku, što znači mnogo zonskog presinga, meč-ap zone, prelazak u čoveka i iz toga dobro trčanje", rekao je Jovanović.

Mladi stručnjak kaže da je zadovoljan igrom svog tima u odbrani, jer je malo ekipa koje mogu da zadrže Makabi na 70 poena u Nokija areni, ali zamera igračima što nisu ispoštovali druge zadatke, posebno u prvom poluvremenu.

"Izuzetno je bilo bitno da ne gubimo lopte u prenosu, što smo radili, a uz to smo krajem druge četvrtine zbog dekoncentracije dozvolili trojku, kada je zbog potpuno bespotrebne pomoći sam ostavljen Pnini. Ušli smo u treću četvrtinu sa dve-tri izgubljene lopte, što je njima dozvolilo veliku razliku", rekao je Jovanović.

Šef stručnog štaba crno-belih kaže da je posle vođstva Makabija od 16 razlike pokušao da spusti ritam, postepeno smanji zaostatak i uđe u neizvesnu završnicu.

"U tome, nažalost, nismo uspeli. Odigrali smo dobru odbranu, imali solidnu realizaciju u reketu i odličan skok u napadu, ali nismo mogli potpuno da se vratimo bez par dobrih šuteva za tri poena", rekao je Jovanović i dodao da je možda najveći problem što su igrači u utakmicu ušli sa nedovoljno vere u svoje mogućnosti.

Najbolji igrač Partizana na večerašnjoj utakmici Milan Mačvan kaže da je najveći problem bio loš početak.

"Nismo počeli onako kako smo želeli, a ponovo smo, kao protiv Efesa, dosla loše odigrali treću četvrtinu. Pored toga, nismo imali ni šutersko veče, pa nismo uspeli da raširimo prostor u reketu za Pekovića, Raduljicu i Katića. Očigledno da moramo dosta da radimo da bismo dobili narednu utakmcu u Evroligi", rekao je Mačvan.

FoNet

Pogledajte još