Više od 7.000 Australijanaca stvara istoriju u Nemačkoj

ERINGEN, 14. juna 2006. (Beta-Rojters) - Fudbal možda nije najpopularniji sport u Australiji, ali to nije sprečilo više od 7.000 navijača te zemlje da dođe u Nemačku kako bi pružilo podršku svojoj reprezentaciji.
Više hiljada navijača "poteglo" je u Nemačku, na put koji je trajao više od 30 sati, kako bi uživo gledali reprezentaciju Australije kojoj je ovo prvo učešće na Svetskom prvenstvu nakon 32 godine.
Navijači te zemlje, koji su u velikom broju došli i iz Velike Britanije u kojoj živi veliki broj državljana Australije, već sada znaju da nisu pogrešili jer su na ovom takmičenju videli prvi gol i prvu pobedu koju je ta država ostvarila na Svetskom prvenstvu.
Reprezentacija Australije pobedila je Japan 3:1, u meču Grupe F, u Kajzerslauternu. Pre te utakmice, Australijanci nikada nisu pobedili niti postigli gol na Svetskom prvenstvu.
Navijačka struktura simpatizera Australije je veoma različita. Neki su bogati poslovni ljudi, neki su mesari, a neki rade kao zidari ili magacioneri.
Neki su kod kuće ostavili žene, dok su drugi u Nemačku poveli čitave porodice.
Ono što im je zajedničko jeste to  da su učestvovali u pisanju fudbalske istorije Australije samim prisustvom na meču protiv Japana.
Nakon pobede, Australijanci su preplavili ulice Kajzerslauterna.
More zeleno-zlatnih dresova kretalo se gradskim trgovima, mnogi su nosili naduvane balone u obliku kengura, a slavilo se kao da je njihova reprezentacija osvojila Svetski šampionat.
Narednu utakmicu reprezentacija Australije igra protiv Brazila u Minhenu, u nedelju 18. juna.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.