VISOK MANJE OD JEDNOG CENTIMETRA: Napravljen najmanji sendvič na svetu (VIDEO)

Međunarodni brend smrznute hrane, osnovan u SAD-u, Birds Eye napravio je najmanji sendvič sa ribljim štapićima na svetu koji čak dolazi sa malim komadićem kečapa.

Pravljenje mikroskopskog obroka, kreiranog uz pomoć umetnice minijatura Nadie Mišo, trajalo je više od 100 sati, a najmanji sendvič visok je manje od jednog centimetra.

Stvoreni u znak sećanja na lansiranje njihovih novih Mini ribiljih štapića, najmanji sendvič na svetu je dimenzija 16 mm x 15 mm visine 8 mm, a težak je otprilike isto kao jedan grašak.

Govoreći o mukotrpnom procesu, Nadia je rekla:

- Ovo je bio neverovatno težak izazov, s obzirom na to da veličina ovog sendviča ne čini više od četiri novčića od 5 penija naslaganih jedan na drugi, a svaki mali riblji štapić je imao oko 5 mm x 11 mm.

Sendvič, sastavljen od glinenih komponenti, preliven je komadićem putera, sitnim listom zelene salate i malom kapljicom kečapa.

Prateći pedantan proces, ručno oblikovani delovi od gline su stručno ofarbani kako bi savršeno odgovarali proporcijama Plaimobil Captain figurice - artikl koji kupci mogu dobiti kupovinom dva specijalna paketa novih "Mini Fish Fingers", izveštava Metro.

Dejs Kuder, iz Birds Eye, dodala je:

- Napravili smo najmanji sendvič sa ribljim štapićima, putovali širom sveta da bismo otkrili recepte za svaki ukus, a sada smo uz pomoć Nadie uspeli da napravimo naš najmanji sendvič sa ribljim štapićima ikada. Postoji neverovatna preciznost u stvaranju nečega tako malog, a pažnja na detalje i pažnja koja je uložena u izradu je nešto sa čime se zaista možemo povezati.

Izvor: Zanimljivostidana.com
Foto: SWNS Digital - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još