Diplomacy & Commerce večera u restoranu "Tchaikovsky"

Na uglu Terazija i Balkanske ulice nalazi se dobro poznati hotel Moskva, simbol grada Beograda. Hotel, koji karekteriše fascinantna arhitektura i enterijer ruske secesije, predstavljao je omiljeno sastajalište beogradske, balkanske i svetske elite. A unutar hotela nalazi se čuveni restoran "Čajkovski", ranije poznat kao "Kafana Moskva", mesto koje odiše istorijom, prepunom živopisnih priča i koraka znamenitih ličnosti i stvaralaštva.

Upravo u ovom čuvenom restoranu organizovana je prva u nizu večera magazina "Diplomacy & Commerce", koja je okupila poznate ličnosti iz sveta diplomatije, biznisa, kulture i umetnosti.

Foto: Goran Zlatković

Na meniju, koji je poslužen prisutnim zvanicama, našli su se: izvrsni tartar biftek, rolnice sa pršutom, mocarelom i tikvicama; taljatele sa gamborima i šafranom; Saint Jaques Kapistante, Lime Sorbet, tuna u crnom susamu ili biftek u maslinovom ulju i za kraj Moskva šnit i gratinirane maline. Sve to zaliveno je vinima Dragić.

Pijanistkinja za koncertnim klavirom izvodila je dela Petra Iljiča Čajkovskog, Dmitrija Šostakoviča i čuvenu filmsku muziku. Za stolom su bili - kompozitor, glumac i pevač, novinarke i novinari, glumica, gastro-blogerka, slikarka, chef, menadžer, operska pevačica, dvoje ambasadora i jedna princeza.

Foto: Goran Zlatković

Ideja ovih večera je spajanje pripadnika različitih društvenih grupa srpske prestonice uz ukusnu hranu, prvoklasna vina i uživanje u klasičnoj muzici.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još