Gastro preporuka: Restoran Plezir

Predstavljamo vam idealno mesto za uživanje u vrhunskoj hrani i prijatnoj atmosferi. Restoran Plezir je upravo ono što vam treba. Kao casual - fine dining restoran, Plezir nudi jedinstveno iskustvo zahvaljujući novom letnjem jelovniku i timu iskusnih kuvara koji su radili u restoranima sa Michelin zvezdicom.

Foto: Promo

Nalazi se u ušuškanom delu Donjeg Dorćola, sa kapacitetom od samo 40 mesta, što garantuje intimnu i opuštajuću atmosferu. Naša bašta je savršeno mesto za uživanje u obroku tokom vrućih dana, pružajući hladovinu i mir.

Foto: Promo

Novi letnji meni uključuje delicije poput cevićea od brancina sa kruškom, vitelo tonato-a, grilovanog brancina sa povrćem, burate sa cherry paradajzom i pečenom breskvom, kremaste čorbe od celera sa jabukom, i baskijskog cheesecake-a. Na novom meniju se mogu i naći neki od klasika ovog restorana poput tune u orange biberu, sporo (24h) kuvane jagnjetine, dimljene pačetine sa pireom i čipsom od rukole. Svako jelo je pažljivo pripremljeno da zadovolji i najistančanije ukuse.

Foto: Promo

Hranu, naravno, prati i pažljivo birana selekcija vina koja savršeno komplimentira ovaj nesvakidašnji meni a ono što je interesantno je da ćete baš ovde pronaći i male kvalitetne domaće vinarije koje da biste retko gde drugde mogli da probate.

Restoran Plezir je više od mesta za obrok - to je iskustvo koje se pamti. Preporučujemo ga svima koji žele da uživaju u svakom zalogaju, a osim novog menija ono što vam savetujemo je da nikako ne propustite grilovani brie sir i kolač od pistaća.

Ovaj restoran nalazi se na Gundulićevom vencu 53, na samo 700 metara od Trga republike a opet u tako mirnom delu donjeg Dorćola...

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još