SAMO NAJBOLJE OD ITALIJANSKE KUHINJE: Zavirite u unutrašnjost ekskluzivnog restorana "Monterra" na Jahorini (FOTO)

Na Jahorini, omiljenom regionalnom skijalištu, nedavno je svoja vrata otvorio luksuzni poslovno-apartmanski kompleks "Monterra". Kompleks je nedavno privukao pažnju šire javnosti budući da je u njemu apartman kupio i popularni pevač Petar Grašo, a niz poznatih imena s regionalne sportske i umetničke scene rezervisao je svoje nove kvadrate u ovoj rezidenciji smeštenoj na nadmorskoj visini od 1.500 metara, nadomak žičare i s pogledom na gustu borovu šumu.

Reč je o investiciji od 15 miliona evra iza koje stoji investitor Aleksandar Lazarević, inače vlasnik prestižnog hotela "Termag", takođe smeštenog na Jahorini.

U sklopu "Monterre" nalaziće se i ekskluzivni istoimeni restoran, a službeno otvaranje bilo je 26. januara.

Novi restoran je brendiran u znaku italijanske kuhinje i središnjim prostorom dominiraće impozantna krušna pizza peć. Njegov enterijer spaja neoplaninski stil s obiljem drva i kamena s tradicionalnim dizajnerskim elementima koji su specifični za italijansku kulturu i kuhinju.

Foto: Promo

U ovom restoranu ješće se u prefinjenom, a istovremeno i u domaćinskom okruženju dok će jelovnik biti ograničen isključivo na najpopularnija italijanska jela pripremljena po receptima eminentnih chefova uz autohtone namirnice.

- Išli smo za tim da kompleks učinimo maksimalno fukcionalnim i iskoristljivim. Hteli smo da se svi budući vlasnici apartmana osećaju komforno, ugodno i da im je nadomak ruke apsolutno sva usluga i infrastruktura pa tako i restoran koji će poslovati u prizemlju objekta. No, restoran će biti dostupan svim gostima Jahorine, a za hranu će se brinuti chefovi koji su Italiju obišli uzduž i popreko izučavajući mikro detalje naših budućih jela. Ideja nije samo ponuditi klasična italijanska jela već želimo stvoriti korisničko iskustvo i gostima priuštiti hedonističko i gastronomsko putovanje. Zato ćemo glavne namirnice nabavljati direktno iz Italije - izjavio je Aleksandar Lazarević.

Koncept restorana "Monterra" na Jahorini još nije viđen, ali to ne znači da će u njemu nedostajati domaćinske atmosfere i zabave po kojima je ova zimska destinacija i te kako poznata u Evropi.

Direktor marketinga i prodaje hotela "Termag" u čijem se portfelju nalazi i "Monterra", Nemanja Vučetić, otkrio je detalje otvaranja restorana.

- "Monterra" restoran otvoren je 26. januara, a već 27. januara, nekoliko metara dalje, u sklopu hotela "Termag" održan je koncert Petra Graša za kojeg vlada veliko interesovanje iz cele regije. Ovaj koncert ujedno je bila i proslava otvaranja kompleksa i restorana "Monterra" - kazao je Nemanja Vučetić koji se zatim osvrnuo na jelovnik novog restorana.

- Od predjela valja izdvojiti goveđi carrpacio, bruschette, selekciju autohtonih suvomesnatih proizvoda i sireva te salate caprese, insalata siciliana i insalata di bollito. Naravno, italijanska kuhinja ne bi bila potpuna bez testenina pa će tako chef i njegova ekipa pripremati carbonaru, aglio olio e peperoncino, pastu pomodoro, tagliatelle di Bologna i mnoge druge. Od glavnih jela izdvojio bih osso bucco, ragu od gljiva s kaduljom, fiorentina steak, ragu od hobotnice, file brancina u škartocu s julien povrćem, tuna steak te biftek tagliata. Desertna jela takođe su u znaku Italije i mediteranske kulture pa će se u "Monterri" nuditi semifredo, tiramisu i cannoli.

Foto: Promo

Inače, kompleks "Monterra" je prvi hotelski kompleks na području BiH sa energentom koji kao gorivo koristi biomasu iz obnovljivih izvora energije te emituje najmanji mogući nivo štetnih čestica.

Investitor je za opremanje apartmana koristio najkvalitetnije prirodne materijale, a prateći svetske trendove i u potpunosti uvažavajući zahteve tržišta svaki apartman u "Monterri" imaće osiguran prostor za ski opremu u skijašnici. "Monterra" je luksuzna destinacija sa svojom recepcijom, restoranom, garažom i modernom praonicom veša koja zahvaljujući svojim tehnološkim karakteristikama takođe ide za očuvanjem životne sredine.

Jahorina, omiljeno izletište ljubitelja zimskih sportova iz Hrvatske, BiH i Srbije još od osamdesetih nosi epitet olimpijske planine i modernog, svetskog skijališta koje obiluje zabavnim i sportskim sadržajima dok o netaknutoj prirodi, vrhunskoj gastronomiji, čistom vazduhu i planinskim potocima redovito pišu i svetski turistički časopisi.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još