Mišlenov vodič za Beograd preporučuje 22 restorana u svom novom izboru za 2024. godinu

Još pet restorana su navedena u Mišlenovom vodiču za Beograd za 2024. godinu, s njihovim talentovanim i dinamičnim kuvarima koji i dalje obraćaju pažnju na kvalitet usluge

Zahvaljujući ovim restoranima koji su se prvi put našli u Mišlenovom vodiču, od kojih je jedan dobio titulu Bib Gourmand, a četiri su dobila preporuku, Beograd nastavlja da obogaćuje svoju ponudu kvalitetne međunarodne kuhinje

Mišlenov vodič za Beograd za 2024. godinu sa zadovoljstvom predstavlja novi izbor restorana u srpskoj prestonici. U ovom drugom izdanju, pet novih restorana je uvršteno u preporuke Vodiča, čime se broj restorana koje su Mišlenovi inspektori istakli povećao na 22.

- Naši inspektori su primetili da postoji veliki entuzijazam u oblasti restoranskih usluga, tako da su se u Beogradu sa velikom pažnjom usredsredili na male bistroe i živopisnu kuhinju. Prethodni izbor je potvrđen, iako su se neki od kuvara promenili, vlasnici restorana potvrđuju da i dalje imaju sjajnu viziju hrane i pića - objasnio je Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlenovog vodiča i dodao:

- I u starom delu grada i u živopisnim četvrtima, čuveni anonimni inspektori su primetili usredsređenost na domaću proizvodnju, jednostavne, ali ukusne recepte i zanimljivu ravnotežu između tradicionalne srpske i moderne kuhinje, sa međunarodnim šmekom.

Novi restoran sa titulom Bib Gourmand

Još jedna titula Bib Gourmand dodeljena je u Mišlenovom izboru novom restoranu Istok, koji nudi jednostavnu, ali srdačno spremljenu izvornu vijetnamsku kuhinju. Inspektori su naročito povoljno ocenili Goi kuon, vegetarijanske letnje rolnice. Ambijent je klasičan istočnjački, obogaćen tradicionalnim lampionima.

Četiri nova preporučena restorana

Pored ovog novog restorana sa titulom Bib Gourmand, u izboru za 2024. se pojavljuju četiri nova restorana:

Klub Književnika, više od 70 godina istorije ovog čuvenog srpskog restorana; jedan od najpopularnijih kulturnih kafića koji je otvoren posle Drugog svetskog rata. Atmosfera je tradicionalna u prijatnom ambijentu. Jelo koje prosto morate da probate u ovom restoranu je gibanica, sa sirom i aromatičnim biljem – čeka se 25 minuta, ali se i te kako isplati!

L'Adresse se nalazi u luksuznom hotelu Saint Ten, na samo nekoliko metara od Hrama Svetog Save. Međunarodna kuhinja je usredsređena na srednju Evropu, sa divnim goveđim karpačom i jednostavnim fileom od tune sa mešanim povrćem i sečuanskim biberom da zagreje nepce.

Na Ćošku je restoran u stilu francuskog bistroa, koji je smešten u mirnom kraju na istoku grada, sa prijatnom atmosferom i mešavinom srpske i međunarodne kuhinje. Jagnjetina u belom vinu je specijalitet kuće, ukusna i tipična za Srbiju i njen zanimljiv način proizvodnje mesa.

Pinòt je spoj inovativnosti i klasične kuhinje sa raznovrsnim menijem. U ovom restoranu prave sveža sezonska jela, jelovnik se često menja, porcije su obilne, pripremaju se na klasičan način i služe se u elegantnim oblicima. Ovaj restoran se nalazi u modernom delu grada, Novom Beogradu. Inspektori preporučuju mešanu salatu od svežih pečuraka sa sirom i ekstra devičanskim maslinovim uljem, koja je mirisna i sveža ako posetite ovaj restoran u odgovarajuće godišnje doba.

Pored ovih pet novih restorana, svi restorani koji su navedeni u izdanju Mišlenovog vodiča za Beograd za 2023. godinu ponovo su potvrđeni u izboru za 2024. godinu.

Izbor restorana koje je preporučio Mišlenov vodič za Beograd za 2024. godinu dostupan je besplatno na veb-stranici i u aplikaciji Mišlenov vodič. Tu je zajedno sa izborom hotela u vodiču u kojem su navedena najekskluzivnija mesta za boravak u Beogradu i na svetu.

Svaki hotel koji je naveden u vodiču je odabran zbog svog izuzetnog stila, usluge i ličnog pečata (sa paketima koji odgovaraju svačijem kućnom budžetu) a rezervacije se mogu izvršiti i na veb-stranici i putem aplikacije MIŠLENOVOG vodiča. Pronađite idealan smeštaj u Beogradu za mlade putnike, kao i za one sa skromnim budžetom, kao što je Mama Shelter Belgrade, ili planinarski dom, kao što je Viceroy Kopaonik, i dizajnerski butik, poput Townhouse 27 i Hotel Indigo.

Mišlenov vodič je zvezda vodilja kad je reč o gastronomiji. Sada vam nudi nov i zahtevan pristup preporukama hotela. Posetite veb-stranicu Mišlenovog vodiča: www.guide.michelin.com ili preuzmite našu besplatnu aplikaciju koja je dostupna za iOS i Android i otkrijte restorane u Mišlenovom izboru i rezervišite sobu u jednom od nezaboravnih hotela.

MIŠLENOV VODIČ ZA BEOGRAD ZA 2024. GODINU

Bib Gourmand

Naziv restoranai vrsta kuhinje

- Istok Novi - vijetnamska kuhinja

- Iva New Balkan Cuisine - moderna kuhinja

Preporučeni restorani:

- Bela Reka - tradicionalna kuhinja

- Comunale Caffè e Cucina - italijanska kuhinja

- Ebisu - japanska kuhinja

- Enso - Kreativna kuhinja

- Gušti mora - riba i morski plodovi

- Homa - kreativna kuhinja

- JaM - moderna kuhinja

- Klub Književnika Novi - tradicionalna kuhinja

- L'Adresse Novi - italijanska kuhinja

- Langouste - moderna kuhinja

- Legat 1903 - moderna kuhinja

- Magellan - moderna kuhinja

- Metropolitan - međunarodna kuhinja

- Mezestoran Dvorište - mediteranska kuhinja

- Na Ćošku Novi - međunarodna kuhinja

- Pinòt Novi - međunarodna kuhinja

- Salon 1905 - moderna kuhinja

- SkyLounge - međunarodna kuhinja

- The Square - moderna kuhinja

- The Twenty Two - međunarodna kuhinja

O Mišlenu

Mišlen želi da na održiv način poboljša pokretljivost svojih klijenata. Predvodnik u sektoru pokretljivosti, Mišlen dizajnira, proizvodi i distribuira gume koje najbolje odgovaraju zahtevima i upotrebi njegovih klijenata, kao i usluge i rešenja za poboljšanje efikasnosti prevoza. Mišlen svojim kupcima takođe nudi jedinstvena iskustva tokom putovanja. Mišlen takođe uvodi visokotehnološke materijale za višestruku upotrebu. Sa sedištem u Klermon-Feranu, Mišlen je zastupljen u 175 zemalja, u njemu je zaposleno 132.000 ljudi i upravlja nad 67 proizvodnih pogona koji su u 2022. ukupno proizveli oko 200 miliona guma (www.michelin.com).

Izvor: Promo
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još