S.A.R.S. u zemunskom Festu

Žare i ostali su još jednom potvrdili da njihova stvarnost nikako nije „crno-bela, a budućnost siva“.

Bend koji je nedavno bio naš kandidat za „MTV Best Adria Act“ nagradu planirao je da neko vreme izbegava Beograd u širokom luku, međutim, kako reče Žare, poziv prijatelja iz dobro znanog kluba nije mogao da se odbije a i, dodaše neki, Zemun nije Beograd.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU sa nastupa u Festu

Malo posle ponoći „sarsovci“ su krenuli kao i obično („Može i drugačije“), a ambijent – baš po meri. Sasvim dovoljno ljudi za klupsko uživanje, očekivana borba za prostor i vazduh se nije vodila možda i zbog cene karte od 700 dinara na dan svirke.

Nizao je S.A.R.S. prethodnih meseci, pogotovo tokom leta, festivalske nastupe i tu se zna šta je na repertoaru – „Ratujemo ti i ja“, „Mir i ljubav“, „To rade“, „Debeli lad“, „Perspektiva“, „Rakija“, ako satnica dozvoli „Ana“ i još ponešto, za kraj se servira specijalitet po kome je „kuća“ postala poznata - buđav lebac. Meni, ipak, mora da bude bogatiji kada narod dođe samo zbog vas pa se tu našlo, recimo, mesta i za zemlju koja nije ničija kao i za „Klovna“ i Žareta sa akustarom.

Bend koji uvek i svugde donese pozitivan vajb iako se u tekstovima uglavnom bavi oporom svakodnevicom rešio je da malo promeni ploču (CD, usb...) pa će, kako rekoše, naredni, dupli album biti u znaku ljubavnih pesama. Jednu „Lutka“ su i otpevali ove noći, za početak je refren „Lutko ja sam rešen da večno s’ tobom plešem“ ušao u uši na prvo slušanje.

Malo je bilo 75 minuta S.A.R.S.-a okupljenima u „Festu“, tek posle euforičnog ska bisa (ponovljene „Perspektiva“ i „Ratujemo ti i ja“) oglasila se tišina kao „opomena“ DJ-u da se vrati na posao jer je svirka gotova. Mesta za tugu nikako nema - novi beogradski susret sa ekipom Žare/Sanja/Lukac/Tihi/Đole/Bora/Pera trebalo bi, kako cvrkuću neke tajanstvene ptičice, da bude prilično brzo...


Pogledajte još