Proslavljen uspeh filma "Parada"!

Film “Parada” Srđana Dragojevića pogledalo je 150.000 gledalaca i tim povodom u centru “Balašević” u Rakovici priređena je proslava kako ove brojke za poštovanje, tako i lansiranja sajta www.filmparada.com.

- Zaista nisam očekivao ovakav rezultat. “Parada” nije pravljena da bude opšte prihvaćen film, a postala je to. Meni je jako drago zbog toga. Sada su u planu razna gostovanja i tome se takođe veoma radujemo - rekao je Dragojević.

U zajedničkom saopštenju ovim povodom, reditelj Srđan Dragojević i producentkinja Biljana Prvanović napisali su i sledeće:

- Verujemo da će konačni rezultat “Parade”, zajedno sa “Montevideom” biti pokazatelj da, uprkos stavovima nekih filmskih stvaralaca, bioskop i bioskopska publika još uvek postoji u Srbiji. I “Parada” i “Montevideo” su tokom distribucije otvorili zatvorene bioskope u Srbiji i omogućili da ljudi koji se bave prikazivačkom delatnošću žive od svog rada. Ovo je, istovremeno i preporuka državi da mora da podrži i kvalitetan bioskopski film. Podatak da su ova dva filma, koja su od države dobila najmanju pomoć, čine, već sada, pre konačnog ishoda distribucije “Parade”, 90% svih gledalaca koji je domaći film napravio u ovoj godini i polovinu posetilaca svih filmova, uključujući američke hitove.

FOTO GALERIJA: Proslava 150.000 gledaoca filma "Parada"

Posle gostovanja u Kraljevu, Zrenjaninu i Nišu, najavljena su druženja ekipe filma sa publikom u Kragujevcu, Subotici, Jagodini, Inđiji, Boru, Majdabpeku, Čačku i drugim gradovima koji još uvek imaju bioskope.

Što se sledećih premijera filma u regionu tiče, “Parada” gostuje prvo u Skoplju, početkom decembra. Sledi distribucija u Hrvatskoj, ipak bez titlovanja, sa premijerama u Zagrebu, 12.12. Rijeci, 13.12. Splitu 14. i Osijeku 15. decembra. Posle toga “Parada” otvara u Sloveniji, sa premijerom u Ljubljani 20. decembra.

Čestitamo filmu "Parada"!

Pogledajte još