Robi: Ja nikada ne bih vratio Vilotića!

Njegovi planovi se nisu ispunili u derbiju. Poraz od Partizana nije ni malo lako pao treneru Robertu Prosinečkom, koji je u subotujedan od poslednjih koji je napustio kancelariju na Marakani. Dugo je razmišljao gde su napravljeni promašaji koji su kumovali neuspehu. U analizi među “svojima”, u užem društvu, rekao je ponešto što mu je na duši...

- Šta da se radi i ovo je fudbal... Promašeni penal nas je totalno dotukao i kumovao katastrofi u nastavku. Nismo mogli da iznesemo pritisak da mora da se pobedi po svaku cenu, ali bilo je mnogo naivnih grešaka koje nisu dozvoljene za mečeve gde je mnogo važan svaki potez – bio je monolog Prosinečkog.

(old_image)

Nije hteo Robi da se javno bavi svojim statusom, ali je rekao iz srca, sasvim jasno:

- Ovo je moj klub, nemam drugi, pa ostajem da se borim! I kada je teško treba pronaći rešenje, ali odgovornost nije samo moja. Preduzeo sam sve što je u mom domenu da pokušam da spremim ekipu, ali smo pali na ispitu.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan pobedio Zvezdu

Bolje je ponekad sprečiti nego lečiti, prema onoj narodnoj... Izgleda da je Prosinečki hteo da, pre svega, ispoštuje Crvenu zvezdu kao veličinu, posle odluke da iz ekipe izbriše Milana Vilotića... Po mnogima, Vilotić je bio vrlo dobro upoznat sa situacijom oko tima, pa jabuke razdora i neke stvari oko atmosfere nisu štimale od starta sezone. Prividno su je pokrivali rezultati, sve dok se nije stiglo na minus sedam.

- Nisam samo ja ovde da mogu da donosim odluke koje su važne za klub i da sam mogao samo ja da se pitam, nikada ne bi vratio Vilotića...

Odnos je bio strogo poslovan na obe strane, mada dobro upoznati tvrde da nije bilo problema među prvotimcima sve do subote. Izgleda da je krčagpukao u teškom trenutku, kada je bilo potrebno da Partizan bude novembarske večeri slamka spasa za mnoge uloge u srpskom gigantu.

(old_image)

U svom poslu možda je Prosinečki pokazao dozu tvrdoglavosti, forsirajući svoj sistem za koji objektivno nije imao kvalitetne pojedince, a posebno rezerve na klupi. I kada je trebalo da se prelomi, crveno-beli su delovali ukočeno. Neki su dobijali bezrezervne kredite samo iz razloga što nema boljih, a krpljenje rupa nije pomoglo. Treba da shvate mnogi da je prikazano jesenas rezultat (ne)moći kolektiva.

Čeka se da šef struke danas okrene novi list, održi sastanak i pokuša prvo da ugasi požar u svlačionici. Problema je mnogo, ali Robert Prosinečki neće da se preda. Dokle će ljubav da traje ne zavisi od jedne strane...

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još