Moj stočić

Humanitarna izložba "Moj stočić", otvorena u Izlogu Radio Beograda, predstavila je radove dece s posebnim potrebama. Da svako pronađe svoju stoličicu i parče energije za sebe.
 
Na izložbi se prodaju radovi učenika sedam beogradskih i jedne škole iz Kosovske Mitrovice. Izloženi su predmeti od drveta, keramike, stakla i papira, koje su učenici izradili zajedno s nastavnicima i pedagozima. Organizatori navode da su najzaslužnija za ovu izložbu - deca kao samostalni i kreativni ljudi, koji su, uprkos nekom nedostatku ili oštećenju, savladala određene veštine i znanja. U tome su im pomogli Gradski sekretarijat za obrazovanje, dizajner Dragana Ognjenović  i Izvršno veće Vojvodine. 

Jedan od donatora je i Radio Beograd 202, koji je za svoj 39. rođendan, posle pokretanja programa za ljude s posebnim potrebama, odlučio da organizuje ovu akciju. Popularna 202 pokrenula je inicijativu da ova deca postanu radno angažovani članovi društva. 

Ovom izložbom apeluje se na naše društvo da pronađe emociju i prostor za ljude koji su drugačiji. Možda uz decu s posebnim potrebama počnemo da učimo o lepoti, solidarnosti, humanosti i najvažnijem - da sve možemo kada hoćemo. 

Za sreću je ponekad potreban samo jedan mali korak - posetite ovu izložbu i saznajte da je velika radost pomoći drugom i drugačijem.

Izložba se organizuje pod pokroviteljstvom Tatjane Tadić, supruge predsednika Srbije Borisa Tadića.

Tekst: Danijela Tadić
Fotografije: Mirjana Ristić

Pogledajte još