Figo: Utakmica sa Iranom je kao finale za obe ekipe

MARINFELD, 15. juna 2006. (Beta-Rojters) - Kreator igre Portugala, Luiš Figo, rekao je danas da će utakmica protiv Irana za njegov tim biti "kao finale", pošto će obema ekipama tri boda biti neophodna, ali iz različitih razloga.
"Očekujem tešku utakmicu, pošto će to Iranu biti jedna od poslednjih prilika da se plasira u drugu fazu. Oni će ispasti ako zabeleže negativan rezultat, dok će nama pobeda garantovati prolaz u drugu fazu. Ovo je kao finale za oba tima", rekao je Figo.
Utakmica se igra u subotu u Frankfurtu. Igran je u prvoj utakmici izgubio od Meksika 3:1, a Portugal je pobedio Angolu 1:0.
Kao najiskusniji igrač Portugala, s najviše nastupa za reprezentaciju, Figo je rekao da nema više šta da dokazuje. Dobrom igrom protiv Angole i asistencijom kod gola Pauleti, Figo je demantovao tvrdnje onih koji su verovali da je igrač prešao zenit.
"Ne moram više nikome da dokazujem svoje igračke sposobnosti. Neću na kraju svoje karijere da počnem da dokazujem šta sve mogu. Ovde sam da dam sve od sebe u vrhunskom takmičenju", rekao je Figo i dodao da ne oseća dodatni pritisak kao kapiten.
"Učestvovanje na Svetskom prvenstvu i igranje za reprezentaciju već je velika odgovornost. Biti kapiten ili slušati ljude koji kažu da treba da imam više uticaja nije deo toga. Ovde sam da radim za svoju zemlju...i pobrinem se da odemo što dalje", rekao je Figo.
On je rekao da reprezentacija dobro napreduje i da ne razmišlja o Mondijalu iz 2002. godine, kada je Portugal ispao posle takmičenja po grupama."Razmišljamo samo o sadašnjosti, o ovom Svetskom prvenstvu", rekao je Figo.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.