Deca se raspitivala o kretanju Deda Mraza

0

Američka vojna centrala u državi Kolorado koja po tradiciji prati "kretanje" Deda Mraza za Badnje veče registrovala je ove godine rekordan broj dece koji su se raspitivali dokle je stigao omiljeni deka u delenju božićnih
poklona.

Dobrovoljci u vazdužnoj bazi Komande vazduhoplovne odbrane SeverneAmerike (NORAD) u Koloradu primili su u subotu uveče oko 100.000telefonskih upita o njegovom napredovanju, što je premasilo prethodnirekord od 80.000 poziva.

Takodje je stranica Deda mraza na Fejsbuk nalogu NORAD-a imala skoromilion oznaka “lajk” u odnosu na 716.000 pre godinu dana.

Tradicija je počela pre 1955. godine kada je u jednoj reklamiobjavljenoj u novinama za robnu kuću Sirs-Roubak rečeno deci daokrenu telefon ako žele da razgovaraju sa Deda Mrazom.

Datom telefonskom broju falila je jedna cifra pa je prvi pozivgreškom upućen u prethodnicu NORAD-a, a pukovnik koji je digaoslušalicu nije imao srca da razočara dete i rekao mu je da ćeproveriti radare da vidi gde se nalazi Deda Mraz.

Zvaničnici pripisuju veliki broj poziva ove godine tome što ljudiprenose jedno drugom dobro iskustvo, a i društvenim mrežama.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.