Kežman ili Tomić menjaju Krstajića

Odmah nakon sednice UO u ponedeljak nagađalo se ko bi mogao da nasledi pomenutu dvojicu, a prema pisanju Sportskog žurnala dva možda i najozbiljnija kandidata za mesto sportskog direktora su Mateja Kežman i Ivan Tomić.

Tomić je u prednosti jer je već obavljao funkciju direktora, a klub je samoinicijativno napustio pre dve godine. On je imao nekoliko promašaje prilikom angažovanja igrača u svom prvom mandatu, ali je Partizan uspevao da zaradi čak i na naizgled beznadežnim slučajevima kakav je na primer bio Vašington.

Dovođenjem Moreire, Dijare i Žuke i ultimativnim traženjem od Miroslava Đukića da ekipa pređe na igru sa dva špica od kojih je jedan morao da bude Stevan Jovetić – praktično je postavio temelje šampionskoj ekipi koja je plenila igrom u sezoni u kojoj je zbog nereda navijača u Mostaru na utakmici sa Zrinjskim izbačena iz Evrope.

Mateja Kežman je završio sezonu u Bate Borisovu, ekipi koja je igrala u Ligi šampiona i u 33. godini razmišlja da li je trenutak da okači kopačke o klin. Poziv iz Partizana iznenadan je i za Kežmana jer nekadašnji golgeter Partizana, PSV-a, Čelsija, Atletika, Fenerbahčea i PSŽ-a veruje da uspešno može da igra bar još godinu dana…

Ako u narednih dan–dva odluči da završi karijeru, Mateja Kežman će postati možda i prvi kandidat za naslednika Mladena Krstajića...

Pogledajte još