Evroliga opet kaznila Partizan

0

Uprava košarkaške Evrolige kaznila je danas Partizan sa 30.000 evra zbog ponašanja navijača na utakmici sa Armanijem u poslednjem kolu prve faze takmičenja.

Partizan je danas objavio izvode iz izveštaja delegata u kome se navodi da su gostujući navijači bili ometani laserom tokom izvođenja slobodnih bacanja, kao i da su tokom poslednjih pet minuta meča u teren ubacivani upaljači i olovke, i da je na terenu eksplodirala petarda neposredno po završetku meča.

Disciplinski sudija upozorio je Partizan da će biti strožije kažnjen ukoliko se takvo ponašanje nastavi. I za svaki i najmanji prekršaj. Tako da je u ovom slučaju klub kažnjen minimalnim kaznama, ali za svaki prekršaj posebno što je ukupno 30.000 evra!”, piše u saopštenju šampiona Srbije.

Partizan je naveo da su uzete u obzir i prethodne tri godine i prekršaji zbog koga je klub ranije kažnjavan.

(Zato) svaki novi prekršaj dovodi do još oštrijih kazni. Bez obzira što je naš tim završio ovogodišnje takmičenje u Evroligi, svaki prekršaj se uzima u obzir i pretnja je za svaku narednu
sezonu…”.

Partizan moli svoje navijače”, dodaje se u šaopštenju, “da navijaju na fer i korektan način na svim utakmicama u svim takmičenjima u kojima klub iz Humske igra. Ubacivanjem predmeta na teren, korišćenjem lasera ili sličnih neprimerenih sredstava, štetu nanose samo klubu za koji navijaju“.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.