Đilas: Čekaju nas uspesi

0

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da mu je žao što je muška reprezentacija pretrpela neuspeh na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, ali da je ubeđen da će i muška i ženska selekcija ubuduće beležiti uspehe.

“Mnogo mi je žao zbog Litvanije, neki od nas su i suzu pustili, ali nije nam se dalo… Siguran sam da ćemo proći kvalifikacije (za EP) i da ćemo iz Slovenije uz pomoć navijača doneti zlato. Verujem i da će se devojke plasirati na EP (2013)”, rekao je Đilas na godišnjem završnom koktelu Košarkaškog saveza Srbije.

Na koktelu su se okupili brojni ljudi iz sveta košarke, sporta, predstavnici države, kao i sponzori.

“Trudili smo se da unesemo nove vetrove u domaću košarku i da u taj sport vratimo ljude koji su mu posvetili život. Mislim da smo u tome uspeli. U poslednjih sedam, osam meseci, vratili smo pola dugovanja i nadam se da ćemo u sledećoj godini dug svestu na nulu, a onda ćemo početi da razvijamo košarkaške centre i stimulišemo rad s mladima”, rekao je Đilas.

On je rekao da mnogo nade polaže i u žensku reprezentaciju koju očekuju kvalifikacije za EP.

Devojke, mnogo očekujemo i zavisimo od vas, pošto nam trebaju rezultati da bismo mogli da tražimo više para od (minstarke omladine i sporta) Snežane( Samardžić Marković)”, rekao je Đilas.

Snežana Samardžić Marković rekla je tom prilikom da će ministarstvo svesrdno pomoći razvoj košarkaških centara i infrastrukture.

Ispratićemo prokjekat gradnje infrastrukture jer su ministarstvu prioritet deca i mladi, a košarka je sport koji regrutuje mnogo dece“, rekla je ministarka.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.