Nina Badrić predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

Posle 19 godina stručni žiri i publika više ne biraju ko će zastupati Hrvatsku na Eurosongu. Dilemu da li u Baku treba poslati popularnu Jelenu Rozgu ili Ninu Badrić, izbor je pao na Ninu “zbog urbanog muzičkog izraza”.
Tako je odlučila Elizabeth Homsi, urednica Zabavnog programa HTV-a, piše Jutarnji.

Čarobna pesma “Čarobno jutro” ostala je bez nastupa na Eurosongu

Zanimljivo je da je Nina Badrić samo jednom i to pre 9 godina nastupila na festivalu Dora, na kome se bira pesma za Eurosong. Za pesmu “Čarobno jutro” dobila je silne nagrade ali ne i prvo mesto. Poobedila ju je Claudia Beni, 16-godišnja učenica frizerske škole iz Opatije, s pesmom Andreja Babića “Više nisam tvoja”. Nina je tada teško podnela poraz, rasplakala se i zarekla da na Dori više neće nastupiti. Ipak, ovaj poziv na sigurno Nina je prihvatila bez puno razmišljanja.

Izabrali smo Ninu jer ima svetski muzički pristup, urbani muzički izraz, snažan vokal, dosad nije nastupala na Eurosongu i trenutno je top hrvatski izvođač.

Pesmu s kojom će nastupiti još uvjek nismo odabrali, dvoumimo se između dve vrlo kvalitetne pesme, a zasad mogu reći kako je Nina čak i jedan od autora muzike i teksta – otkriva Homsi.

Srbiju će na Eurosongu predstavljati takođe oprobani muzički as Željko Joksimović. Ako do sada niste čuli kako Nina i Željko zvuče zajedno, evo prilike:

Ima nešto u tome što ih publika hoće, i zajedno i odvojeno. Zar ne?

A ima razloga da Nina dobro prođe i zbog drugih dobrih pesama, saradnje i prijateljstava i u Srbiji.

Pročitaj i intervju Nine Badrić portalu Nadlanu.com