Udovičić: Odbranom do pobede na startu EP

“Fokus u odbrani biće zaustavljanje levorukog šutera Ćavija Garsije i snažna odbrana bekova na centru Ivanu Perezu čime će se njegov učinak dovesti na najmanju moguću meru“, rekao je Udovičić na aerodromu Nikola Tesla prilikom ispraćaja reprezentacije u Holandiju.

On je dodao i da će se od starta šampionata u bazenu naći i kapiten Vanja Udovičić ili Nikola Rađen koji su imali probleme sa bolesti tokom nekoliko dana pripreme.

Oni će uz Milana Aleksića imati zadatak da zaustave iskusnog kapitena Pereza, rođenog Kubanca, koji je dugi niz godina ključni igrač Španije na poziciji centra.

Selektor Srbije je ocenio i da će se za tri mesta iz Grupe B, u kojoj se nalazi Srbija, za plasman u završnicu boriti selekcija Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Španije, ali i da su ekipe Nemačke i Rumunije vrlo kvalitetne i mogu iznenaditi neki od favorizovanih timova.

Golman Srbije Slobodan Soro kazao je da ekipa dobro poznaje Špance sa kojima je igrala utakmicu i na pripremnom turniru u Grčkoj, i dodao da je Srbija trenutno kvalitetniji tim.

“Mislim da nismo prepotentni ako cenimo sebe onoliko koliko vredimo. Imamo kvalitetniju ekipu od Španaca, ali čeka nas vrlo teška utakmica kakvih smo sa njima odigrali mnogo”, rekao je Soro.

On je dodao i da je grupa u kojoj će igrati naša reprezentacija jača nego ikad, ali da će tempo izuzetno teških utakmica sa glavnim rivalima i onih teških protiv Nemačke i Rumunije pomoći da ekipa uđe u ritam i bude spremna za završni deo turnira.

Reprezentativac Živko Gocić rekao je pred put u Holandiju da Srbija ima kontinuitet osvajanja medalja na Evropskim takmičenjima i da želi da tako i nastavi.

“Mislim da Evropsko prvenstvo nije samo uvertira za Olimpijske igre. To je vrlo važno takmičenje i idemo tamo da pokažemo najbolje što znamo“, rekao je Gocić i naglasio da u ekipi vlada odlična atmosfera.

Srbija prvi susret na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, koje se igra od 16. do 29. januara, igra u ponedeljak od 17.30 protiv reprezentacije Španije.

Beta