Kako da farba na kosi duže traje

Evo nekoliko saveta kako da produžite postojanost svoje boje na potpuno prirodan, jednostavan i prije svega jeftin način. Glavne sastojke sigurnu smo već imate u vašoj kuhinji.

Pivo za crnke

Pomešajte dve kašike piva s pola litra vode. Nanesite smesu na kosu i pustite da deluje 10 minuta, a zatim je isperite kako biste odstranili miris piva. Vaša kosa će dobiti na volumenu, a boji će se vratiti intenzitet i sjaj.

Kafa za brinete

Kafa je odlična za blistavu smeđu kosu. Dva decilitra skuvane i ohlađene kafe pomešajte s jednim jajetom, pa smesu utrljajte na kosu i stavite foliju preko nje kako bi bolje delovala. Nakon 20 minuta isperite kosu i primitićete da je tvoja boja osvežena i da izgleda baš kao da ste se farbali u frizerskom salonu.

Kamilica za plavuše

Skuvajte pola litra čaja od kamilice, ohladite ga, a zatim s njim natopite kosu i ostavite ga na glavi da deluje oko 10 minuta, pa isperite. Učinite to barem jednom nedeljno jer plavoj kosi treba posvetiti najviše pažnje kako se boja ne bi isprala ili poprimila žućkasti ton.

Brusnica za crvenokose
Crvene boje za kosu su najzahtjevnije za održavanje i najbrže se ispiru, tako da će vam od pomoći biti trik kojim se služe mnoge svetske zvezde. Isperite kosu sokom od brusnice. Osim što je bogata vitaminima, pomaže pri održavanju crvenog pigmenta, daje ekstra sjaj, a kosa će biti bujnija i mekanija.

Pogledajte još