Siseu treba tradicionalno lečenje, rekao igračev otac

DAKAR, 19. juna 2006. (Beta-Rojters) - Otac francuskog fudbalera Džibrila Sisea rekao je danas da bi njegov sin trebalo da se vrati u Afriku i podvrgne tradicionalnim metodama lečenja, posle loma noge koji ga je sprečio da igra na Svetskom prvenstvu.
"Mislim da treba da se vrati korenima da bi povratio formu i bio u miru sa sobom. Mi smo Afrikanci i postoje stvari koje su samo nama poznate", rekao je Mang Sise, otac centarfora Liverpula.
Tradicionalne metode lečenja duboko su ukorenjene u Zapadnoafričkoj kulturi i mnogi ljudi veruju da će ih nošenje talismana "gri-gri" zaštititi od metkova, noževa, avionskih nesreća ili čak trudnoće.
Sise, koji je iz Obale Slonovače, propustio je Evropsko prvenstvo 2004. godine zbog povreda, a ovogodišnje Svetsko prvenstvo zbog loma noge u prijateljskoj utakmici protiv Kine, dan pre nego što je ekipa otišla na turnir u Nemačku.
"Morate priznati da ima mnogo problema, a rešenje se može naći ovde u Africi, pre svega u Obali Slonovače, blizu njegove porodice", rekao je Mang Sise, koji je svojevremeno igrao fudbal za francuskog drugoligaša Arl.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.