Siseu treba tradicionalno lečenje, rekao igračev otac

DAKAR, 19. juna 2006. (Beta-Rojters) – Otac francuskog fudbalera Džibrila Sisea rekao je danas da bi njegov sin trebalo da se vrati u Afriku i podvrgne tradicionalnim metodama lečenja, posle loma noge koji ga je sprečio da igra na Svetskom prvenstvu.
“Mislim da treba da se vrati korenima da bi povratio formu i bio u miru sa sobom. Mi smo Afrikanci i postoje stvari koje su samo nama poznate”, rekao je Mang Sise, otac centarfora Liverpula.
Tradicionalne metode lečenja duboko su ukorenjene u Zapadnoafričkoj kulturi i mnogi ljudi veruju da će ih nošenje talismana “gri-gri” zaštititi od metkova, noževa, avionskih nesreća ili čak trudnoće.
Sise, koji je iz Obale Slonovače, propustio je Evropsko prvenstvo 2004. godine zbog povreda, a ovogodišnje Svetsko prvenstvo zbog loma noge u prijateljskoj utakmici protiv Kine, dan pre nego što je ekipa otišla na turnir u Nemačku.
“Morate priznati da ima mnogo problema, a rešenje se može naći ovde u Africi, pre svega u Obali Slonovače, blizu njegove porodice”, rekao je Mang Sise, koji je svojevremeno igrao fudbal za francuskog drugoligaša Arl.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.